7 savjeta kako organizirati dan i pametno iskoristiti vrijeme

| Lifestyle |

Instagram/@madetoplan

U današnje vrijeme svi uvijek žurimo pokušavajući riješiti sve obveze koje imamo.

 

Zato je važno dobro organizirati dan. Organiziranje je prilično osobna aktivnost, ali uključuje neke osnove koje biste svi trebali primijeniti.

Svi bismo trebali odrediti aktivnosti koje moramo obaviti i zatim stvoriti učinkovit raspored koji nam pomaže da ostanemo organizirani i da ne zaboravimo neku stavku.

Uz malo truda i vremena, stvaranje rutine organizacijom dana pomoći će vam da svoje dane učinite produktivnijima.

U nastavku pročitajte naše savjete kako organizirati vaš dan i pametno iskoristiti vrijeme koje imate.

Utvrdite svoje aktivnosti

Zapišite sve aktivnosti kojima se bavite. Uključite svoje radno vrijeme, brigu o sebi i vrijeme predviđeno za opuštanje i zabavu, sve svoje aspiracije i stvari koje biste voljeli činiti.

Planirajte unaprijed

U svoj planer zapišite sve rokove, sastanke i dogovorena druženja.

Odredite koliko dugo svaka aktivnost traje

Nakon što ste napravili popis svih svojih aktivnosti trebali biste razmisliti o tome koliko dugo svaka aktivnost traje. Potrudite se biti realni i uključite i vrijeme koje vam je potrebno da stignete tamo gdje trebate biti.

Uklonite nepotrebne aktivnosti

Svakoga dana imate točno određeno vrijeme koje možete utrošiti na svoje aktivnosti. To znači da ćete morati odabrati one aktivnosti koje su vam najkorisnije.

Uobičajene navike koje troše vrijeme uključuju društvene medije, prečesto provjeravanje mobilnog telefona i gledanje televizije te je zato važno naučiti reći ne nepotrebnim stvarima kako biste do maksimuma iskoristili svoje vrijeme.

Izradite plan

Najsigurnija opcija za izdadu dnevnog plana je da nabavite planer u koji ćete zapisivati sve svoje obveze i vrijeme za njihovo obavljanje.

Planer ne mora biti fizička bilježnica, već dolazi i u digitalnom obliku, a na vama je za koji ćete se odlučiti. Jedino što je važno je da ga uvijek nosite sa sobom.

Organizaciju svoga dana započnite tako što ćete zapisati sve zadatke koje morate obaviti, a u rupe koje su vam ostale nepopunjene zapišite stvari koje biste željeli napraviti.

Ostanite fleksibilni 

Izbjegavajte zakazivanje stvari preblizu  zajedno. Nikad ne znate hoće li se neki sastanak odužiti ili ćete zapeti u prometu. Na svaku zapisanu stvar dodajte minimum 20 dodatnih minuta. Uvijek je bolje doći ranije, nego kasniti! 

Ostanite organizirani

Koristite svoj planer svaki dan i slijedite svoj plan.  Kad god vam se pojavi neki novi zadatak, odmah ga zapišite u svoj planer kako ga ne biste zaboravili.

Stvorite rutinu spavanja

Svakodnevna rutina spavanja pomoći će vam da sljedećeg dana bolje funkcionirate i uspješnije obavljate svoje obveze.