7 prirodnih alternativa kavi koje ćete obožavati!

| Lifestyle |

U ovome trenutku, naša jutarnja šalica kave postala je rutina jednako kao i pranje zubi. Problem se javlja nekoliko sati kasnije, oko 14 sati odjednom smo umorni i ništa nam ne može vratiti energiju. Do pada energije dolazi zbog naglog nestanka kofeina iz organizma - ali ne treba biti tako! Danas ćemo sa vama podijeliti 7 prirodnih alternativa koje će održati vaš level energije kroz cijeli dan, bez naglog osjeća umora i nemoći. Jesmo vas već zainteresirali?

U nastavku pročitajte o kojih to 7 prirodnih alternativa kavi niste nikada razmišljali:

1. Laneno ulje

Ulje od lana već je dugo poznato po svojim zdravstvenim prednostima, kao na primjer puno je omega -3 masti i odličan je izvor vlakana. Povrh svega toga, odličan je izvor energije. S više kalija od banane i više kalcija od šalice mlijeka - možete konzumirati laneno ulje u prirodnom obliku ili kao dodatak prehrani.

Spring Valley Flaxseed Oil
Spring Valley Flaxseed Oil

2. Banane

Banane su pune vitamina, antioksidansa, minerala i dobrih ugljikohidrata. Pojedite jednu kad se osjećate umorno i slabo i u trenu ćete se osjećati bolje. 

Banane
Banane

3. Chia sjemenke

Ove sitne sjemenke su super-hrana koju morate probati! Pune su vlakana, omega -3 masnih kiselina, magnezija i proteina - što znači da će vas i dobro opskrbiti nutrijentima, ali i držati vaš level energije na vrhuncu! Želite još dokaza? Konzumacijom chia sjemenki prije treninga vaša razina energije biti će na istom nivou 90-minuta, baš kao da ste popili energetsko piće - ali bez svih nepotrebnih šećera i aditiva!

Chia sjemenke
Chia sjemenke

4. Jaja

Zato što jaja ne uzrokuju promjene u razini šećera ili inzulina u tijelu, očekujte da će se energija koju dobivate iz ove namirnice bogate proteinima zadržati u vama kroz cijeli dan. 

jaja
Jaja

5. Med

Žlicom meda dnevno čuvate svoje zdravlje, ali i energiju! Ovaj prirodni zaslađivač dat će vam veliku količinu energije, a posebno je dobar ako ga konzumirate prije i poslije treninga!

med
Med

6. Šipak

Do sada ste već trebali znati kako je šipak super-antioksidans! Neki kažu čak bolji i od brusnica i od zelenog čaja. Uz to što vas čuva od bolesti srca i snižava razinu kolesterola, odličan je i kao jutarnja "budilica". Poput drugog voća, u velikoj su mjeri sastavljene od prirodnih šećera koje naše tijelo brzo apsorbira i pretvara u energiju. 

Šipak
Šipak

7. Jabuke

Kada govorimo o voću, fruktoza (prirodni šećer) u jabukama vam možete dati sličan nalet energije poput kave. Zato što imaju visoki udio vlakana, tijelo ih sporije probavlja što rezultira velikom energijom i poletnošću kroz cijeli dan!

Jabuke
Jabuke