7 pravila posuđivanja tuđe odjeće!

| Lifestyle |

 Posuđivanje odjeće od prijateljice ili cimerice samo je jedna od prednosti vašeg modno osviještenog društva. Ali kao što svi predobro znamo, posuđivanje svojeg najdražeg komada odjeće (i da, bit će to uvijek baš TAJ komad iz ormara) često dolazi s ne tako divnim posljedicama. Kako biste izbjegli isto, donosimo pravila koja uključuju obje strane.

U nastavku pročitajte 7 pravila posuđivanja odjeće i slobodno podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima kojima bi dobro došla uputstva za posuđivanje - shvatit će što im želite poručiti!

1. Uvijek pitajte.

Ponovite za nama: Neću ništa uzeti bez pitanja. Čak i ako ona nikada ne bi primijetila, ne bi joj smetalo ili je čak i od vas uzimala bez pitanja, pristojno je uvijek pitati da uzmete nešto iz njenog ormara. Također, pitajte tako da joj ne bude neugodno odbiti vas. Taktike pritisaka i agresivnog ponašanja strogo su zabranjene!

2. Odredite svoje granice i očekivanja.

U kompliciranom i nužnom svijetu izmjenjivanja odjeće, djevojka mora imati neka ograničenja. Na primjer, možete posuditi svu odjeću koja je perivo u perilici, ali ne svilu, osjetljive materijale ili komade koji su isključivo za kemijsko čišćenje. Također, nije pametno posuđivati obiteljska nasljeđa ili komade koji imaju neko sentimentalno značenje. Ako ste vi ti koji posuđujete, razmislite dvaput da li baš morate nositi predmet koji je sklon nezgodama, poput brušene kože, svile, bijele odjeće, skupog nakita ili bilo čega veće vrijednosti.

3. Posuđeni komadi su sveti.

Zlatno pravilo je: odjeća vaše prijateljice za vas je sveta i prema njoj ćete se odnositi kao što bi ste se prema najvrjednijoj stvari iz vašeg ormara.

4. Vratite odjeću brzo. I neka bude čista.

Operite u perilici što možete, a sve ostalo odnesite na kemijsko čišćenje. Uredno ih vratite u pristojno vrijeme. 

5. Ako nešto uništite, prihvatite odgovornost.

Budite se dan nakon vaše rođendanske proslave i na vaš užas, nalazite mrlje od torte na najdražoj haljini vaše prijateljice koju ste posudili. Što sad? Nemojte samo baciti haljinu ispod kreveta i moliti se da zaboravi na nju. Pokušajte s nekim trikovima za uklanjanje mrlja kod kuće ili još bolje - odnesite haljinu na kemijsko čišćenje kako biste vidjeli jesu li sve nade izgubljene. Ako ste uistinu uništili komad, pogledajte možete li joj ga nadomjestiti istim. Ako ne, pogledajte cijenu artikla i pitajte ju kako joj to možete platiti (možda će neko vrijeme piti koktele na vaš račun)

6. Ravnopravnost! Ravnopravnost! Ravnopravnost!

Ako jedva posuđujete ukosnicu svojoj prijateljici, nemojte očekivati da će ona biti entuzijastična kad ju pitate da vam posudi svoje "sretne cipele"  za vaš spoj ovog vikenda. Posuđivanje je dvosmjerna ulica. Ako želite posuditi stvari od nekog, bolje bi bilo da ste i vi spremni posuditi svoje kad vas prijateljica zamoli.

7. Nemojte stalno posuđivati.

Čak i ako vam je rekla da možete iz njenog ormara uzeti što god hoćete kad god hoćete, nemojte baš svakodnevno kopati po njenom ormaru. Vi znate najbolje kakav odnos imate, ali mi mislimo da je posuđivanje češće od dva puta mjesečno ipak previše.