7 nevjerojatnih ideja kako iskoristiti posudice za led!

| Lifestyle |

Vjerojatno nikada niste razmišljali o tome da koristite posudice za led za išta osim ovog očitog - čemu i služe. Mnogi predmeti, koje imamo u kuhinji, imaju širu primjenu nego što se to na prvi pogled može činiti, a posudice za led nisu ništa drugačije od toga. U nastavku pročitajte 7 briljantnih ideja kako iskoristiti ovaj jeftini predmet, koji se sigurno nalazi u svakom kućanstvu

1. Ledene lizalice

Znamo da postoji puno vrsta posudica koje su stvorene baš za pravljenje smrznutih sladoleda kod kuće, ali to je jedna od mogućnosti kako iskoristiti posudice za led koje već imate. Napunite ih sa sokom, jogurtom, colom ili bilo čime što vam se sviđa, prepolovite slamke i stavite ih u sredinu svake kockice - i dobili ste preslatke male lizalice! Možete miješati sastojke kako bi se poigrali bojama i okusima, i djeca će biti luda za njima.

Ledene lizalice
Ledene lizalice

2. Sushi

Ako želite napraviti svoj vlastiti, ali nemate vremena ni vještina za bavljenje sa suhim morskim algama ili papirom od riže, možete staviti komadiće morske hrane u posudice za led i staviti ih nazad u hladnjak. Vaši prijatelji će biti impresionirani vašim kulinarskim vještinama i "domaćim" sushijem!

Sushi
Sushi

3. Temeljac

Ako vam je ostalo viška temeljca od kuhanja i niste sigurni što da napravite s njime, možete napraviti zalihu za nekoliko mjeseci. Zamrznite ga u posudicama za led i imat ćete ga pri ruci kad god vam zatreba pri kuhanju. Plus: bit će ukusniji od bilo kojeg gotovog temeljca iz trgovine! 

4. Jelly Shots

Posudice za led bit će vam najbolji prijatelji ako imate tulum. Poslužite li pića od želea na svom tulumu, bit će to pravi hit! Samo pomiješajte žele sa kipućom vodom i alkoholom po svom izboru te ostavite na hlađenju. Pokušajte sa klasičnim odabirom vodke i limete ili eksperimentirajte - sve je na vama!

Jelly Shots
Jelly Shots

5. Trikovi za kockicama leda

Još jedna ideja za tulume - napunite posudicu sa vodom, ali u svaku kockicu ubacite plastičnog pauka ili muhu. Kad se zalede, stavite ih u pića koja poslužujete gostima i uživajte u izrazima njihovih lica kad vide što im pluta u vodi.

Trikovi za kockicama leda
Trikovi za kockicama leda

6. Čokoladice

Ako ste kreativna osoba i imate puno ostataka slatkih namirnica u kuhinji, možete napraviti vlastitu čokoladu u posudicama za led. Prije nego ulijete otopljenu čokoladu u posudicu, napunite ju sa voćem, orašastim plodovima ili slatkišima po izboru i stavite u zamrzivač na hlađenje. Možete se čak i poigrati sa različitim vrstama čokolade kako bi bile ljepših boja. "Domaća" čokolada može biti i odličan poklon!

7. Kockice za koktel ili kavu

Ako mrzite razvodnjena pića, jedan od najboljih načina upotrebe posudica za led je pravljenje kockica od drugih tekućina osim vode. Možete uliti kavu u posudice kako bi ste napravili odličnu ledenu kavu ili kockice leda sa listićima mente koje su savršene za mojito! U stvari, možete napraviti kockice za bilo koje piće koje želite!