7 najskupljih filmskih haljina

| Lifestyle |

Neke od najskupljih haljina u povijesti danas se nalaze u muzejima diljem svijeta, neki su u vlasništvu kolekcionara koju su za haljinu spremni platiti zaista čitavo bogatstvo.

Ove haljine imaju nevjerojatne cijene jer osim što su dizajnerske, često znaju biti optočene skupocjenim ukrasima poput dijamanata ili bisera, dok neke imaju vrtoglavu cijenu jer su se našle u filmovima koju su danas kultni filmovi.
Donosimo vam popis 7 najskupljih haljina svih vremena.

1. Marilyn Monroe u filmu „Sedam godina vjernosti“ nosila je bijelu haljinu koju je dizajnirao William Travilla, kostimograf koji je s glumicom radio na čak osam filmova. Haljina je na aukciji 2011. godina prodana za nešto više od 4, 6 milijuna dolara.

2. Audrey Hepburn koja je i danas ikona stila, u filmu „My Fair Lady“ nosila je haljinu dizajnirao Cecil Beaton, a 2011. prodana je za 3, 7 milijuna dolara.

3. Haljinu koja izgleda nešto manje luksuzno nego prve dvije, Julie Andrews nosila je u američkom mjuziklu „The Sound of Music“. Haljina je 2013. godine prodana za 1, 56 milijuna dolara.

4. Još jedna haljina koju je proslavila najpoznatija plavuša Marilyn Monroe u filmu iz 1953. godine „Gentlemen Prefer Blondes“ koju je također dizajnirao William Travilla prodana je 1, 2 milijuna dolara.

5. Čuvenu haljinu koju je Audrey Hepburn nosila kao Holly Golightly u filmu „Breakfast at Tiffany“ dizajnirao je Hubert de Givenchy. Aukcijska kuća Christie's 2006. godine haljinu je prodala za više od 900 tisuća dolara.

6. Bijelo plava haljina koju je nosila Judy Garland 1939. godine u filmu „The Wizard of Oz“ 2012. prodana je za 480 tisuća dolara.

7. Crvena haljina koju je Rose Dewitt Bukater (Kate Winslet) nosila kada je upoznala Jacka Dawsona (Leonardo DiCaprio), na Titanicu prodana je 2012. godine za 330 tisuća dolara.