7 mogućih razloga kako dobivate neželjene kilograme

| Lifestyle |

 Jedete zdravo (povremeno si dozvolite cheat meal, jer ste samo čovjek), redovito ste u teretani, ali i dalje primjećujete da se debljate. Ughhhhh. Prije nego što odustanete i prihvatite život ležanja na kauču uz McDonald’sov Big Mac, promislite skriva li se ovdje razlog za onu kilu, dvije viška...

JEDETE EKSTRA SLANU HRANU

Razmislite o tome što ste jeli posljednjih dana, tjedana, mjeseci. Jedete li jako slanu hranu? Višak soli u tijelu uzrok je zadržavanja vode zbog čega vam se možda čini da se debljate, a ustvari - samo ste naduti i sve je samo voda! 

IMATE PROBLEMA S PROBAVOM

Kada je zadnji put a ste bili na wc-u? Ako neredovito idete na wc i imate problema s probavom, ovdje možda leži razlog vaših kilograma. Pojačajte unos vlakna i pričekajte da priroda učini svoje. 

DEHIDRIRANI STE

Kao i kod viška soli, tijelo zadržava vodu i ako je premalo pijete. Ako vam je tako lakše, uvijek sa sobom nosite bočicu vode kako biste se prisjetili na hidrataciju tijekom dana. 

TULUMARITE...PUNO

Ok, držite se dijete, bravo za vas. Ali znate li da je uz hranu jako važno i koje piće konzumirate? Nekoliko čaša vina jednom tjedno moglo bi se itekako odraziti na opseg vašeg struka.

UZIMATE NEKE LIJEKOVE

Neželjeni kilogrami mogu biti nuspojava lijekova. Kontracepcijske pilule, primjerice, krivac su za zadržavanje vode dok neki ostali lijekovi povećavaju apetit. 

NE SPAVATE DOVOLJNO

Osim što ćete biti jako umorni, također bi mogli i skupiti neželjene kilograme. Razlog tome je činjenica da manjak sna remeti rad hormona i tako imate povećan apetit. I iako ćete osjećati glad, trebat će vam više hrane da se zasitite.