6 znanstvenih razloga zašto trebate nabaviti psa

| Lifestyle |

 Pas je čovjekov najbolji prijatelj. Sigurno ste ovo već čuli prije i razlozi se čine prilično očiti. Mazni su i odani i ne osuđuju vas dok pola dana gledate Kardashiane, ali jeste li znali da vam također mogu pomoći izgubiti na težini? Taj, i ostalih 5 razloga zašto trebate dodati ljubimca u svoj život i svoju obitelj pročitajte u nastavku... 

PRUŽAJU VAM SOCIJALNU PODRŠKU

Ne zovete ga prijateljem bez veze. Studije su pokazale da vam pas može podići razinu samopouzdanja i učvrstiti osjećaj pripadanja - pogotovo ako ste nedavno prekinuli vezu ili neki drugi važan odnos u vašem životu. Nakon lošeg prekida ili teškog dana na poslu, kvalitetno vrijeme s vašim psićem itekako će vam popraviti raspoloženje.

RJEŠAVAJU VAS STRESA

Studije su pokazale da i nekoliko minuta češkanja sa psom može smiriti osjećaj anksioznosti i smiriti vas. U stvari, Harvardska medicinska škola dovela je registriranog terapijskog psa u svoje urede kako bi stvorili sretnije okruženje za svoje zaposlenike. 

VAŠA DJECA ĆE ZBOG NJIH NAUČITI BITI ODGOVORNA 

Ima smisla, zar ne? brinuti se o kućnom ljubimcu znači da morate misliti na još nekoga osim na sebe. Sljedećeg puta kada vas klinci mole za psa, imajte ovo na umu. 

SMANJUJU ALERGIJE KOD DJECE

Ovo zvuči malo kontradiktorno s obzirom na dlaku i krzno, ali dokazano je da djeca koja odrastaju s ljubimcima imaju niži rizik od razvijanja astme i alergija. 

POTIČU VAS DA BUDETE AKTIVNIJI

Ovo ste već čuli, ali istina je: ljudi koji imaju ljubimce aktivniji su od onih koji ih nemaju. Plus: studije su pokazale da vlasnici pasa generalno vježbaju češće od onih koji ih nemaju.

ZBOG NJIH BOLJE STARITE