6 znakova da vaša "veza" to ustvari i nije

| Lifestyle |

6 znakova da vaša "veza" to ustvari i nije
6 znakova da vaša "veza" to ustvari i nije

 Družite se s tim muškarcem tjednima, možda čak i mjesecima. Niste sigurni kako se on osjeća i još uvijek niste obavili "razgovor". Mislite da ste spremni na nešto više - ali, on to nikada nije spomenuo. Možda čak i izbjegava tu temu u potpunosti. Namjerno?

U vremenu u kojem živimo, gdje su granice veza postale jako nejasne i mutnije no ikad - ljudi sve više ulaze u casual, umjesto u ozbiljne veze; zbog čega ispada da je vezanje i prijelaz u ozbiljniju fazu kompliciraniji no ikad! 

No stvari su zapravo vrlo jasne i danas ćemo ih grubo pojednostaviti. Ako muškarac želi biti s vama, učinit će sve što je potrebno da vas ima. U nastavku donosimo razloge zašto ste mu postali samo "igračka", a ne djevojka:

ZAPOČELI STE NEOZBILJNO, SAMO SE "ZABAVLJAJUĆI".

Od početka je bio pasivan u svom pristupu i to ste mu dopuštali. Možda ste čak započeli i kao prijatelji, ili se upoznali preko zajedničkih prijatelja, zbog čega vam je od samog početka bilo lakše startati casual i neozbiljno. Možda stvarno u to vrijeme i niste tražili ništa više od zabave. S obzirom na to da vaša veza (ili možda bolje rečeno, odnos) nije započeo ozbiljno, nikada nisu ni postojala očekivanja za vezivanjem. Nikada niste očekivali (niti tražili) da vas izvede van ili da se prema vama odnosi bilo kako drugačije osim kao prema zabavi - i sada, tu i stojite. 

NISTE JASNO REKLI ŠTO ŽELITE OD NJEGA.

Htjeli ste biti cool cura jer mu niste željeli nabiti presing ili postavljati ultimatume. Zabavljali ste se, ali onda su se odjednom razvili osjećaji. Čak ni onda niste ništa rekli jer vas je bilo strah. On ne može čitati vaše misli. Osim ako jasno i glasno ne izrazite kako se osjećate i što točno želite, nikada to ni nećete dobiti i zaglavit ćete u krugu neispunjenih očekivanja. 

VEZA NIJE BILA PRIORITET.

Družeći se i zabavljajući jednom tjedno, ili tu-i-tamo, apsolutno vam je odgovaralo. Imali ste puno obaveza, on je imao puno obaveza i nijedno od vas dvoje nije htjelo staviti pritisak na ono drugo ili na cijelu situaciju. Niste jedno drugom bili prioritet i možda je trebao nešto više vaše pažnje kako bi vidio da se s vama uistinu isplati započeti nešto više i ozbiljnije. Sada, on vjerojatno provodi više vremena s osobom koja ga je učinila prioritetom...


IGNORIRALI STE ZNAKOVE DA JE EMOCIONALNO NEDOSTUPAN.

Nikada nije prespavao kod vas jer je baš svaki put imao jako važnog posla ujutro ili koji god drugi izgovor da je koristio. Nikada niste išli na spojeve zato što je s vama komunicirao isključivo onda kada je htio doći kod vas ili kada je pretjerao s alkoholom i porukama... Nije s vama dijelio svoje dane i nikada niste baš puno mogli saznati o njemu. Dao vam je dovoljno onoliko koliko je bilo potrebno da se nadate. Ovo su sve znakovi koji ukazuju na emocionalno nedostupnog muškarca. I potpuno su vam promakli. 

PREDNOSTI SU TU, ALI BEZ OBAVEZA.

Svi smo čuli izreku: "Zašto kupiti kravu, kad možete dobiti mlijeko za besplatno?". Ovo se inače odnosi na seks, ali možemo je proširiti i na više toga. On dobiva sve povlastice vašeg dečka, ali bez ikakvih obaveza s njegove strane. Kuhate i čistite za njega. Podržavate njegove ideje i snove. Dajete mu svoje vrijeme i svoje srce. Zašto bi se on uopće i vezao za vas kad već i ovako dobiva sve? 

NJEMU BAŠ I NIJE STALO (aka. "He's Just Not That Into You").

Nismo svi stvoreni jedni za druge. Možda mu jednostavno baš i nije stalo, ali seks je dobar i zato vam se stalno vraća. Bez obzira na razlog, ako tražite nešto više, vrijeme je da o tome razgovarate. Želite doći na istu razinu s muškarcem kojem poklanjate svoje vrijeme, tijelo i dušu. Nikada nemojte dopustiti strahu, komforu ili sebičnosti da vas drži podalje od onog što na kraju krajeva želite i zaslužujete. Bez obzira na ishod, ljubav uvijek čeka iza ugla!