6 trikova kako cipele što duže održati očuvanima

| Lifestyle |

Najbolje sandale za posao
Neka vaše cipele što duže ostanu nove!

Nema ništa gore nego shvatiti da ste uništili svoje nove/najdraže cipele i da više nisu nosive. Bilo da se radi o skupim, luksuznim komadima ili primjerice Zarinim sandalama, osjećaj je isti. Kako bismo što duže održali svoje cipele novima i očuvanima, pronašli smo neke super korisne savjete koje danas želimo podijeliti s vama! 

Ove jednostavne korake možete poduzeti već danas i zaštititi svoje najdraže cipelice te im produžiti rok trajanja. Uostalom, zašto bi cipele bile samo za jednu sezonu?

1. Unaprijed smanjite štetu - Najbolja stvar koju možete učiniti za svoje cipele jest preventivno ih zaštititi; bilo da su od kože, platna ili brušene - nanesite zaštitu za kožu na njih i na taj ćete načini spriječiti prljavštinu, vodu i mrlje na svojim novim cipelama.

Stuart Weitzman Nudist Sandals/ Zara Leather High Heel Sandal
Stuart Weitzman Nudist Sandals/ Zara Leather High Heel Sandal

2. Izbjegavajte ih nositi dva dana za redom - Dajte svojim cipelama dan odmora; na taj način se imaju vremena osušiti i neće se trajno raširiti (jer kad se to dogodi, povratka nažalost nema).

3. Zalijepite gumeno dno - Ako dolaze bez gumene zaštite na potplatu, odnesite cipele postolaru i sami ih ugradite; osim što će vam potplat duže ostati nov i očuvan, bit će vam i nevjerojatno lakše hodati u njima! 

4. Odvežite ih prije izuvanja - Svi smo krivi za izuvanje cipela prije nego smo ih odvezali; ali ako želite izbjeći trajno rastezanje cipela razmislite o ovoj navici još jednom. 

5. Njegujte ih - Investirajte u dobru regenerativnu kremu za cipele i četku za kožu; tako ćete ih nakon svakog nošenja vratiti u prvobitno stanje!

6. Pravilno ih spremajte - Najgore što možete učiniti za svoje cipele (ali i robu!) jest držati ih nagomilane u kutu; uzmite si 15 sekundi od dana i pospremite cipele na odgovarajuće mjesto jer ako ih držite u kutu na gomili drugih cipela pojavit će se ogrebotine i izgubit će formu.

Ormarić za cipele
Ormarić za cipele