6 situacija u kojima je laganje u vezi prihvatljivo

| Lifestyle |

 

Prema istraživanjima, izgovaranje "bijelih laži" zapravo može pomoći u izgradnji povjerenja u vezi.

Stručnjaci su došli do zaključka da većina ljudi zapravo više voli čuti laž, nego saznati gorku istinu.

U nastavku vam donosimo 6 situacija u kojima laganje partneru može biti prihvatljivo.

Kad vas partner pita za osjećaje prema drugim ljudima

Ponekad želimo izbjeći odgovore na teška pitanja svog partnera samo radi vaše veze. Zamislite samo pitanja: "Jesi li ikada voljela nekoga više od mene?"; Je li ti i dalje privlačan?". Ako je u vašoj vezi sve u redu, najbolje je dati negativan odgovor bez obzira na to što je istina. Možda ste nekoga u prošlosti više voljeli, ali vam je vaš odnos sa sadašnjim partnerom puno važniji nego onaj iz prošlosti.

Kad se rastajete s nekim i ne želite ga povrijediti

Ako želite prekid, morate birati riječi ako ne želite povrijediti partnera. Možete reći da nije samo on kriv, već i vi, iako to možda nije istina. Ova laž će vam pomoći sačuvati poštovanje i dostojanstvo svog partnera.

Kad želite zaustaviti svađu

Kada se ne možete dogovoriti o nečemu, to uzrokuje veliku napetost i stres. Ako želite mir u vezi, trebate se pretvarati da vam je žao i da prihvaćate mišljenje partnera, čak i ako osjećate drugačije.

Kad vam partner kupi loš poklon ili skuha loš obrok

Ponekad treba prešutjeti neke stvari kako ne biste povrijedili partnera. Kada vam muž ili žena poklone pogrešan parfem za rođendan ili vam skuhaju loš ručak, pretvarajte se da vam se ipak sviđa. Vaš partner je uložio vrijeme, trud i novac da biste se osjećali dobro pa mu nemojte to pokvariti.

Kada vam se ne ide na spoj

U novoj ste vezi, ali jednostavno niste raspoloženi za spoj ili želite umjesto toga izaći s prijateljima? To može biti teško priznati jer ćete naštetiti novom odnosu U ovom slučaju je najbolje smisliti uvjerljiv razlog otkazivanja sastanka, poput onog da morate ostati na poslu do kasno.

Kad vam se ne sviđa izbor odjeće ili nove frizure vašeg partnera

Ako im kažete istinu, to bi ih moglo zaboljeti. Svakako ne možete biti osoba koja će upravljati stilom odijevanja, ali možete birati riječi pohvale.