6 razloga zbog kojih vam je menstruacija bolnija

| Lifestyle |

Instagram / @kristinsundberg

Ponovo su stigli oni dani u mjesecu. Borimo se s grčevima, migrenama i neugodnim promjenama raspoloženja, a sve što želimo napraviti je sklupčati se na kauču i pojesti veliku čokoladu.

Jeste li znali da postoje stvari koji vam dodatno pogoršavaju period menstruacije, a radite ih bez da ste svjesni da imaju loš utjecaj? Bit ćete ugodno/neugodno iznenađeni kada otkrijete koliko njih radite. Sada znate što izbjegavati za vrijeme menstruacije.

1. Izležavanje

Bolini grčevi sve čine teškim. Sve što želimo je leći u krevet ili na kauč i zagrliti jastuk. Vježbanje i sport obično ne dolaze u obzir kada se ne osjećamo dobro. Međutim, ljenčarenje i izležavanje samo povećavaju grčeve i bolove u trbuhu. Vježba je dobar lijek za menstrualnu bol, pa čak i samo hodanje.

2. Čokolada
Tužno, ali istinito. Mliječni proizvodi sadrže kiseline koje mogu dodatno pogoršati bolove. Štoviše, vjerojatnije je i da ćete se boriti s dodatnom napuhanosti.

Instagram / @rrayyme

3. Kava
Navodno postoje ljudi koji izdrže cijeli dan bez i jedne kave. Mi nismo jedni od njih. Međutim, u one dane trebali bi se odreći ovog crnog zlata. Kava sužava krvne žile i time narušava cirkulaciju krvi. Kao rezultat imat ćete bolniju menstruaciju.

4. Stres
Stresan svakodnevni život ne čini dobro. Tijekom razdoblja menstruacije, mentalni stres može imati osobito negativan učinak na naše tijelo. Migrena, bolovi u trbuhu i povećano krvarenje mogu biti rezultat.

5. Alkohol
Noćni izlazak i kretanje odlična su ideja. Ali ako se uputite u noćni izlazak dobro je znati kako alkohol pogoršava menstrualnu bol.

Instagram / @rrayyme

6. Manjak sna
Opet ste umjesto odlaska u krevet odabrali pogledati film? Za vrijeme menstruacije san je od presudne važnosti. Nedostatak sna znači i stres za tijelo, a kao što smo već objasnili stres uzrokuje dodatne neugodnosti za vrijeme menstruacije.