6 razloga zašto su jaja najbolji izbor za doručak!

| Lifestyle |

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u danu. No svejedno većina nas ga redovito preskače pod isprikom da nemamo dovoljno vremena. Shvaćamo, teško je ranije se probuditi, a kamoli razmišljati što pojesti kako bismo izdržali do ručka i pritom bili produktivni.

Ako niste ljubitelj jaja, sada ćete to postati. Donosimo vam 6 razloga zašto su jaja najbolji izbor kao doručak:

1. Jaja imaju najvišu nutricionističku kvalitetu kao protein. Stoga ako imate zdrave i čvrste kosti te se vaša tkiva brzo oporavljaju, zahvalite se zdravim proteinima iz jajeta.

2. Jaja za doručak činit će vas sitijima duže od ostale hrane. Pojedete li jaja za doručak nećete imati potrebu za snackom.

3. Pomoću jaja možete upravljati vlastitom težinom. Upravo zato jer vas čine sitima, jaja će smanjiti nepotreban unos hrane u organizam.

4. Jaja se mogu jesti svaki dan jer ne utječu na kolesterol.  Ona ne uzrokuju nikakve smetnje i ne stvaraju dodatan rizik od koronarne bolesti srca.

5. Jaja nisu trošak za vaš budžet. Namirnica poput jajeta zasigurno je najjeftinija zdrava namirnica koju možete kupiti u svakoj trgovini.

6. Pripremaju se lako, brzo i na mnogobrojne načine.  Jaje na oko, kajgana, omlet, jaje na tostu i još stotine različitih recepata čine ovu namirnicu tako zanimljivom. Uz to, možete je kombinirati s bilo kojim povrćem te je tako učiniti drugačijom.