6 nezdravih dodataka koje stavljamo u salatu

| Lifestyle |

6 nezdravih dodataka koje stavljamo u salatu
6 nezdravih dodataka koje stavljamo u salatu

Ako pokušavate održati dijetu, salata za ručak uvijek je dobar odabir! Ali iako su neki sastojci i dodaci koje stavljamo u salatu, poput piletine, jaja i graha - čisti i puni proteina; ima i onih koji vam samo dodaju nepotrebne kalorije. U nastavku saznajte kojih 6 dodataka UVIJEK treba izbjegavati u salatama!

CROUTONI

Ovi mali kruščići izgledaju potpuno nevino, ali šaka začinjenih croutonsa dodat će vašoj pilećoj Cesar salati nepotrebnih 200 kalorija. Zamijenite ih šakom prženog graška, ako vam baš fali onaj hrskavi dodatak u salati. 

KREMASTI UMACI

Žao mi je što ovo moramo reći, ali umaci su ono najgore i najkaloričnije u salati. Čak i fat-free verzije imaju nevjerojatno puno šećera, pa ih radije preskočite. Ako vam fali te kremaste teksture, dodajte tahini ili humus svojoj salati. 

TONA SIRA

Hej, većina nas obožava sir i nema ništa grozno ako ga konzumirate, ali ako pokušavate jesti laganiji ručak zapamtite da u svakoj kockici sira ima 50 kalorija. Zamijenite ih s malo mariniranog povrća, poput maslina ili artičoka i jedva da ćete primijetiti kako vam fali mozzarella. 

TRAKICE TORTILJE

Ovi dodaci čine salatu privlačnijom...ali ako su pržene, njih 15-ak može dodati gotovo 300 ekstra kalorija vašem obroku.

SUHO VOĆE

Ako želite posipati nekoliko grožđica po salati, slobodno, ali sušene borovnice imaju 200 kalorija i 28 grama šećera na pola šalice. Tako da ste praktično mogli pojesti i salatu i četiri Oreo keksa za desert, došlo bi vam na isto. Na vama je da odaberete...

KOMADIĆI SLANINE

Malo slanine baš može popraviti salatu, zar ne? Pa, ako ju dodate salati koja već ima jaja, račiće, sir i avokado - gledate u ručak koji je jednako kalorijski visok kao i cheeseburger.