6 namirnica koje uništavaju libido

| Lifestyle |

Ljubavni par

Vjerovali ili ne, na vaš seksualni život uvelike utječe i ono što jedete! Zato prije no što sljedeći put optužite stres ili glavobolju za manjak seksa, razmislite o tome koje namirnice unosite u organizam u posljednje vrijeme. Čisto da vas upozorimo, puno namirnica s ovog popisa uzimate na dnevnoj bazi, štoviše, za nekima ste sigurno i ludi...

1) Sir - Većina komercijalnih sireva rađena je od kravljeg mlijeka tretiranog s antibioticima i hormonima rasta. Iako neki možda naivno vjeruju da se tako samo poveća i naša razina hormona, u ovom slučaju dogodi se ono sasvim suprotno, oni ometaju rad naših prirodnih hormona. Tako može doći do seksualnih disfunkcija, kao i do čudnih i naglih promjena raspoloženja.

2) Gazirana pića - Za Coca Colu i slična pića već dugo slušamo da su "slatki otrov", no jeste li znali da uzrokuju pad libida? Naime, gazirana pića mogu dovesti do slabljenja kostiju, dehidratacije, pretilosti... A sve to vodi do pada seksualne želje. Ako vas ništa drugo nije moglo maknuti od Coca Cole, vjerujemo da želja za učestalim seksom može.

3) Umjetni zaslađivači - Ako ste na dijeti sigurni smo da u organizam unosite i dijetalne proizvode, no trebali bi ih izbjegavati u širokom luku, posebice one s umjetnim sladilima. Naime, ona sadrže aspartam, sastojak koji smanjuje naš serotonin i uzrokuje glavobolje, depresiju, nesanicu... Izbjegavanjem ovakvih zaslađivača u startu ćete se bolje osjećati, a neće vam patiti ni seksualni život.

"dijetalni" proizvodi?
"dijetalni" proizvodi?

4) Konzervirana hrana - Konzervirana hrana sadrži puno supstanci i aditiva koji uzrokuju visoki krvni tlak, a jedan od njih je i natrij. Sada hladan tuš - upravo će vam visoki krvni tlak onemogućiti da krv dođe do spolnih organa, a svi znamo što to znači. Razmislite dvaput prije kupovanja konzervi!

5) Čips - Znamo da ih nije zdravo jesti, ali ponekad ne možemo odoljeti. No možda vas ipak odbije ova činjenica: čips je pečen u užeženom ulju, a kombinacija unošenja loših masnoća i visokih temperatura u tijelo rezultira oksidativnim oštećenjima na našim tkivima i stanicama što nam poljulja reguliranu razinu seks hormona

"Fat free" čips?
"Fat free" čips?

6) Kava - Većina ljudi ne može bez šalice kave ujutro, no znate li koje su loše strane toga? Redovne kavopije su pod rizikom da oštete nadbubrežne žlijezde koje su zadužene za proizvodnju određenih hormona stresa. S vremenom, ako nadbubrežne žlijezde počnu slabije raditi ili otkažu, poremete vaše seksualne hormone i to ponovno vodi do manjeg libida.

Kava