6 mogućih razloga zašto vam se stalno piški

| Lifestyle |

 Preferirate mjesto u kinu koje je blizu izlaza jer vam se tijekom filma barem jednom piški. Morate na wc prije svake važnije obaveze u danu: sastanka, treninga, telefonskog poziva. I niste u komadu spavali cijelu noć još od '98.? Ovo je realnost osobe koja stalno mora piškiti. U nastavku pročitajte kojih se 6 razloga možda nalaze iza toga te korisne savjete kako popraviti kontrolu mjehura.

MOŽDA IMATE KRIVU PERCEPCIJU

Iako vam zvuči neobično, uriniranje do 8 puta dnevno i jednom tijekom noći - potpuno je normalno. Ako vam se čini da prelazite ovu brojku, pokušajte nekoliko dana brojati točan odlazak na wc. Velike su vjerojatnosti da vam se samo čini kako piškite više od toga! 

NE PIJETE DOVOLJNO VODE

Zvuči kontradiktorno, ali je istinito! Kada pijete manje, vaš je urin koncentriraniji, a što je koncentriraniji više iritira mjehur. Zbog ovoga ćete stalno imati osjećaj da vam se piški. Konzumirajući više tekućine, urin je razrjeđeniji i izaziva manje senzacije.  

TREBATE VIŠE VJEŽBATI

Ne mislimo na cardio. Govorimo o Kegelovim vježbama - kojima stišćete i opuštate mišiće zdjelice. Kako žene stare (pogotovo u menopauzi), ovaj dio tijela slabi - ali dobre vijesti su da ove vježbe možete izvoditi uvijek i svugdje: za stolom, u krevetu, u prometu - i nitko neće znati!  

MOŽDA STVARNO IMATE MALI MJEHUR

Ispada da ipak ima nešto istine u vječnom izgovoru. Iako ne možete učiniti ništa po pitanju veličine vašeg mjehura, možete ga istrenirati da zadržava što više tekućine. Dan ili dva trebate piškiti svakih 30 minuta (bilo da osjećate potrebu ili ne), a zatim sljedećih dan ili dva dodajte 15 minuta više vašoj rutini - tako ćete pomalo rastegnuti mjehur.

MOŽDA JE STVAR U LIJEKOVIMA

Diuretici, koji se često koriste za visoki krvni tlak, mogu potaknuti bubrege da proizvode puno urina jako brzo. Kako biste ovo otpisali ili potvrdili, trebate porazgovarati sa svojim farmaceutom.

...ILI JE ZNAK ZA NEŠTO DRUGO

Poput primjerice upale mjehura, bubrežnog kamenca ili dijabetesa. Ako primijetite nagli porast u frekvenciji odlaska na wc, spomenite to svom doktoru.