5 znakova da trebate promijeniti posao

| Lifestyle |

Instagram/ @tamara

Neprijateljsko radno okruženje uništava život zaposlenika, a ekstremni slučajevi vode u depresiju. Problem nastaje kada radnici ulete u zamku iz koje teško izlaze.

Loše raspoloženje na poslu stvara spiralu nezadovoljstva koja utječe na misli i ponašanje. Često razmišljanje o negativnim stranama posla, donosi manjak produktivnosti i loše osjećaje.

Svi imaju loše dane na radnom mjestu. Problem nastaje kada zaposlenik počne dan bez volje, a radno vrijeme provodi na rubu suza.

U nastavku vam donosimo jasne signale da trebate promijeniti posao.

Stalno se žalite
Nezadovoljni zaposlenik troši puno vremena i energije pokušavajući dočarati prijateljima i obitelji koliko mu je teško. Ispovijedanje vam može donijeti trenutačno olakšanje, ali oduzima mentalnu snagu.

Druženje s kolegama iscrpljuje
Svakome je potrebno da se nekada osami, ali zadovoljni radnici uživaju s kolegama. Ako vas posao opterećuje, propuštate prilike za druženje jer razgovor sa suradnicima iscrpljuje.

Negativne misli vezane za posao
Sumorna atmosfera na radnom mjestu donosi pesimizam. Mnogi radnici tada misle da nikada neće dobiti unaprjeđenje ili se kaju zbog određenih poslovnih poteza. Trebate znati da unutarnji monolog ubija samopouzdanje.

Teško ustajete iz kreveta
Kada zaposlenik zna da ga na poslu očekuje nevolja, najradije bi prespavao radni dan.Teško je ustati iz kreveta s radošću kada postoji strepnja od dana koji slijedi.

Razdražljivost
Strpljenje nije osobina zaposlenika koji su nezadovoljni svojim poslom. Uzrok svađe s nadređenim može biti i potpuno bezazleno pitanje o rokovima za izvršenje radnog zadatka.