5 zdravih navika koje će spriječiti debljanje u uredu

| Lifestyle |

Cijeli dan sjedite

Postoji puno razloga zbog kojih se možete udebljati na poslu: svaki dan jedete nekvalitetne obroke, ne krećete se (pogotovo ako se bavite uredskim poslom od 8 sati) i vrlo vjerojatno ne pijete dovoljno vode kroz dan. S obzirom na to se ljeto sve više približava, vrijeme je da i te loše navike promijenite jednom zauvijek. Uz nekoliko naših jednostavnih trikova (i neizostavno vježbanje!) za tren oka ćete se vratiti u formu!

Ponesite veliku salatu za ručak 

Velika salata je zasitna (i veliki izvor vlakana), a neće naškoditi vašem struku. Salatu napravite od različitog miješanog povrća, te joj dodajte proteine poput piletine/puretine, sira ili slanutka. Nemojte koristiti preljeve za salate već samo ocat ili limun. Na kraju krajeva, ovakav ručak će vam osigurati i lijepu figuru, ali i uštedjeti novac.

Ljetna salata od 3 sastojka koja će vas apsolutno očarati!
Izgleda zaista neodoljivo...

Vježbanje na poslu 

Ako imate takav posao na kojem cijeli dan sjedite, nažalost, primijetit ćete to na svojoj figuri. Međutim, na internetu možete pronaći velik broj tjelovježbi koje možete raditi sjedeći na poslu te ih pokušajte odraditi barem tri puta tjedno u uredu. Bilo bi dobro da iskoristite i dio pauze za ručak te malo prošećete po zgradi ili obližnjem parku.

Svjež dah suzbija apetit 

Nosite li na posao sa sobom četkicu za zube? Stručnjaci predlažu da je sljedeći put ponesete. Naime, pepermint će spriječiti želju za hranom pa pranje zubiju nakon svakog jela (čak i nakon šalice kave) uopće nije loša ideja. Osim što će vam suzbiti želju za hranom, sigurno ćete primijetiti i svoje bjelije zube! Ako vam je to iz nekog razloga nepraktično, barem nosite sa sobom žvakaće gume na bazi mentola.

Zdrave grickalice držite u hladnjaku 

Možda je zabavnije pojesti kolač, ali to će biti samo privremeno zadovoljstvo. U hladnjaku na poslu čuvajte zdrave "grickalice" koje će vam utažiti naglu i dosadnu glad. Predlažemo jogurt, svježi sir, povrće, voće, bademe i integralne krekere - s njima ne možete pogriješiti.

10 ugljikohidrata uz koje ćete brže smršaviti
Grčki jogurt

Pijte puno vode 

Jeste li znali da (samo) jednom limenkom gaziranog pića dnevno ukupno dodajete čak 715 kalorija viška svom organizmu nakon radnog tjedna? Znate što vam neće nabiti nepotrebne kalorije? Voda! Svakako pijte što više vode tijekom radnog dana.

Ne pijete dovoljno vode