5 trikova koji će vas spasiti ako vam neočekivano dolaze gosti

| Lifestyle |

Gosti su vam se najavili, a vi niste baš najspremniji? Uz ove jednostavne trikove kuća će vam brzo zasjati čak i ako znate što sve niste očistili.

Neočekivano vam dolaze gosti, a kuća vam je u potpunom kaosu? Imate samo nekoliko minuta srediti što se srediti može, a ne znate odakle početi? Ako se budete pridržavali nekoliko savjeta za čišćenje kuće, vidjet ćete da nema razloga za paniku.

Donosimo vam 5 trikova koji će vas spasiti kad vam dođu nenajavljeni gosti:

Očistite kuhinju
Često je kuhinja prostorno povezana s mjestom u kojem gosti najviše borave, pa je, za početak, najvažnije obrisati sve površine. Prljavo suđe sakrijte jer nemate vremena baviti se njime ili ga stavite u perilicu posuđa.

Detaljnije sredite kupaonicu
Kupaonicu biste trebali srediti malo detaljnije, jer nikad se ne zna tko će sve ući u nju. Ljudi su inače skloni preturati i zagledati sve u tuđim kupaonicama, to je jednostavno u ljudskoj prirodi, pa biste se trebali najviše pobrinuti za ova četiri zida i sve što je u njihovim okvirima. Brzo očistite wc školjku, obrišite sve površine u kupaonici kako biste skinuli prašinu, a na kraju obrišite pod. Navucite zavjesu preko tuša, jer nemate dovoljno vremena za detaljno ribanje.

Pripazite na hodnik
Vaši posjetitelji će prvo vidjeti predsoblje kada budu došli. Izađite iz kuće i uđite u nju kako biste vidjeli što gostima može upasti u oči dok su u predsoblju. I tu trebate obrisati sve površine, a ako je potrebno i uključiti usisivač i usisati samo predsoblje – ne trebate produživati s njim k ostalim sobama, jer je prvi dojam najvažniji.

Upotrijebite osvježivač zraka
Čak i ako sve prethodno niste stigli obaviti kako treba, osvježivač zraka će to prikriti. Trik je u tome što mozak ima jake asocijacije u vezi s mirisom, pa ako prostor u kojem se vaš gost nalazi odiše svježinom, može se dogoditi da vam posjetitelj ne nađe nijednu manu u održavanju kuće, naročito ako se zadrži samo nekoliko minuta.

Ne izgovarajte rečenicu "Oprosti zbog nereda"
Vjerojatno ste to i čuli i izgovorili milijun puta, ali to nije dobro. To gostima samo usmjerava pažnju na ono što ne valja i tako lakše primjećuju vaše propuste.