5 trikova da izbjegnete monotoniju u vezi

| Lifestyle |

 

Rutine pojednostavljuju naše svakodnevne užurbane rasporede i daju nam vid organizacije.

Monotonija dana, doručak, posao, kuća, spavanje... može djelovati na odnos s partnerom ako sve prepustimo rutini.

U nastavku vam donosimo tri isprobane strategije kako biste svoj rutinski ritam malo izmijenili i uživali u svakodnevici na drugačiji način.

Razgovarajte o rutinama

Kad želimo pobjeći od svakodnevice, većina nas sanja o bijelim pješčanim plažama, hladnim koktelima, a preskačemo sitnice na vidiku koje nam mogu instant olakšati dan.
Umjesto da odjurite svaki put u nedodirljiv sanjarski dio, zastanite i ponekad realno razmislite koje su tri glavne rutine koje želite izmijeniti.
Komunikacija je ovdje ključna. Jednom kada možete otvoreno razgovarati o rutinama koje su svakodnevnom životu dosadne za vas, tada vi i vaš partner možete raditi zajedno kako biste ih olakšali ili učinili zabavnijim.

Zamijenite postepeno rutine

S partnerom napravite plan za prebacivanje uloga rutine, malo po malo. Kada s partnerom zamijenite obaveze ili odgovornosti - čak samo jednom ili dvaput tjedno - svaki od vas dobiva ono što želite.

Izdvojite dan bez rutina

Teško je potpuno izostaviti rutine, ali ponekad, jednostavno se morate osloboditi. Izaberite dan za potpuno opuštanje od rutine. Bez poslova, bez rasporeda, bez obveza - samo se krećite s danom, bez plana na vidiku.
Organizirajte piknik u dnevnoj sobi umjesto da jedete za stolom ili donesite doručak u krevet. Dan bez rutine jedan je od najboljih načina resetiranja svakodnevnog života.