5 tipova prijateljica od kojih možete učiti o seksu

| Lifestyle |

Instagram/ @emilysears

Većina nas previše razmišlja o tuđoj sreći i zadovoljstvu u seksu.

Ako niste spremni pitati druge za njihove najintimnije tajne, podučit ćemo vas tehnici dekodiranja seksualnih veza drugih ljudi.

Evo nekih tipova žena čije biste trikove mogle ukrasti:

Tip 1 Mirna i povučena
Ona je vjerna, čuva vaše tajne i više sluša nego što priča. Sigurna je u sebe, ali se ne nameće i u društvu rado prepušta drugima da budu u centru pažnje.
Bez obzira na to da li se radi o velikoj ljubavi, flertu, početku ili kraju emotivne veze – ona nikada ne govori o svom seksualnom životu.
Time što pažljivo sluša druge, ona uči iz tuđih iskustava, a zahvaljujući tome što malo priča o sebi, uspijeva stvoriti tajnu, intimnu vezu sa svojim partnerom.
”Uvođenje” previše ljudi u vlastiti seksualni život može uništiti osjećaj intimnog zajedništva s partnerom.
Naravno, ima trenutaka kad osjećate potrebu povjeriti se nekome. Tada pažljivo izaberite prijateljice kojima najviše vjerujete.

Tip 2 Mačka s 9 života
Ona je odjednom ostala sama i gotovo izgubila želju za životom u burnoj, bučnoj i iscrpljujućoj vezi. No, već za nekoliko tjedana je potpuno oporavljena – izgleda mlađe bar pet godina, nosi novu frizuru i zrači optimizmom.
Nakon što je bila u dugoj, lošoj vezi, ona ponovo otkriva zadovoljstvo u jednostavnom seksu bez obaveza. Osobe koje su iskusile ovaj oblik transformacije mogu nas puno toga naučiti. Za početak, promatrajte na koji se način vaša prijateljica zabavlja.
Većina nas ponekad previše ozbiljno doživljava seks.
Treba prihvatiti činjenicu da seks ne mora uvijek voditi ka nekom cilju niti značiti nešto trajno.

Tip 3 Rođena pobjednica
Godinama ste gušili osjećaj ljubomore promatrajući prijateljicu koja, bez naročitog napora, niže uspjeh za uspjehom u svim aspektima života.
Sad je pred udajom za muškarca koji je oličenje svega žene žele od muškog roda.
Zbog čega uživa u seksu? Zbog toga što je usred nove veze.
Čak i seksualni život ”rođene pobjednice” će prolaziti kroz uspone i padove. Na njenom prstu će možda blistati prsten, ali nemojte ”pucati” od ljubomore, već budite uz nju.

Tip 4 Istraživačica
Ona je zabavna, duhovita, komunikativna i uvijek u centru pažnje. Razumljivo, ona je i osoba kojoj ćete se okrenuti kada se zaželite ludog provoda.
Ona je ”isprobala” muškarce svih životnih doba i profila – biznismene, profesore, studente, razvedene, mlađe i mnogo starije od sebe.
Svaki od njih brzo prođe ali se ona uvijek iz svega toga izvlači nepovrijeđena i u naručju novog muškarca.
Energičnost, strastvenost i želja jesu njene osnovne karakteristike, a upravo to je ono što je neophodno za ”vruć” seksualni život.
To što ide iz veze u vezu ne znači da nema dostojanstva ili samopoštovanja, već da je rođeni istraživač, uvijek u potrazi za nečim novim i boljim.
Većina žena koje često mijenjaju muškarce svaki put pomisli: ”To je to!”. Iako takvo ponašanje izaziva negativne reakcije okoline, ove žene ostaju otvorene za muškarca i stječu iskustvo na osnovu kojeg će na kraju prepoznati pravog.

Tip 5 Vječna ljubav
Ona i njen partner su toliko dugo zajedno da se nitko ne može sjetiti kada je ta veza uopće počela.
Ona je bila prva iz vašeg društva koja se vezala za jednog muškarca, dok su se svi ostali zaljubljivali, raskidali, plakali joj na ramenu, objavljivali vjeridbe, pa ih ubrzo raskidali.
Za sve to vrijeme, ona je ostala čvrsto uz svog muškarca – pozitivna, zadovoljna i ispunjena.
Ona je u konstantnom stanju uzbuđenja, ali je istovremeno i veoma oprezna.
Zbog postojanosti veze, smirenosti i zrelosti koja odlikuje ovu ženu, ona je osoba kojoj se uvijek možete obratiti u kriznim trenucima.