5 stvari zbog kojih gubite želju za seksom

| Lifestyle |

Instagram/ @couples_magazine

Seksualni odnosi su važan dio veze.

Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izblijedi, a vjerujemo da nitko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru. Ako ste primijetili da u vašoj vezi ima sve manje i manje strasti, moguće je da ste za to sami krivi , odnosno neke vaše loše navike i zdravstveni problemi.

Ovo je 5 mogućih načina kojima ubijate strast u vezi:

Prejedanje
Ako ste skloni prejedanju, mjesta za vruće igrice u krevetu poslije obilne večere nema. Naime, unošenjem namirnica koje sadrže previše zasićenih masti direktno utječete na manji dotok krvi u spolne organe.

Depresija
Ovo mentalno stanje utječe na libido osobe. Čak 70 posto ispitanika koji su iskusili ovo stanje reklo je kako im je depresija smanjila želju za seksom, a utvrđeno je da su i neki od antidepresiva odgovorni za seksualnu disfunkciju

Dijeta
Ako ne jedete dovoljno i stalno ste gladni može se desiti da vam i libido opadne. Manjim unošenjem kalorija u organizam smanjujete i unos energije, što može uzrokovati gubitak “apetita” za one stvari.

Manjak sna
Ako spavate manje od pet sati na dan, dolazi do smanjenja lučenja muškog spolnog hormona testosterona, što vodi do umanjene seksualne potrebe. Manjak sna je odgovoran i za smanjenje ženskog libida.

Pilule za kontracepciju
Većina kontracepcijskih pilula kod žena umanjuje želju za seksom.