5 stvari na kojima možete štedjeti prilikom planiranja vjenčanja

| Lifestyle |

Foto: NICKI SEBASTIAN

 Jupi, zaručili ste se! Prvo skačete do plafona od sreće i nazdravljate šampanjcem, a onda počinje možda jedan od najvažnijih zadataka u vašem životu - planiranje vjenčanja.

Trebate pronaći savršenu lokaciju pa još savršeniju vjenčanicu, a tek popis gostiju... Cijeli proces je stresan. I skup. Ali držite se onoga što je važno: vaše vjenčanje. S osobom koju volite. I naravno da ne morate potrošiti svu životu ušteđevinu na cvijeće i bend kako biste organizirali najljepši dan u vašem životu. 

U nastavku donosimo 5 stvari u koje se TOTALNO isplati uložiti i 5 stvari gdje svakako možete uštedjeti koju kunu!

NA ŠTO POTROŠITI VIŠE NOVACA

  • Vjenčanica

To je u principu i glavni "wow" moment cijele ceremonije. ne kažemo da trebate dignuti kredit za vjenčanicu, ali u vjenčanici koju odaberete se jednostavno morate osjećati poput princeze, bez obzira na to što vam se sviđa i hoćete li odabrati klasičnu haljinu ili sve popularniji kombinezon. 

  • Hrana

Mora vam biti jasno da je ovo prvi dio koji će svi gosti komentirati i zapamtiti. Ukusni zalogaji koji će vas i vaše goste učiniti sretnima apsolutno se isplate svake potrošene kune. Ako prvo dobro nahranite svoje goste, vjerujte nam - zabava je zagarantirana! 

Foto: NATURALLY DELICIOUS
Foto: NATURALLY DELICIOUS
  • Fotograf

Kad se već trudite napraviti tulum svog života i zabaviti sve svoje najmilije, onda želite i unajmiti profesionalnog fotografa da to sve dokumentira. Dobar fotograf znat će pogoditi svijetlo i sjene kako bi scene vašem vjenčanja izgledale savršeno, a vaši gosti sretno i veselo na svim slikama.

  • Cvijeće 

"Ali sad ozbiljno, koliko je teško aranžirati vjenčani buket i nekoliko kruna do cvijeća?". Vjerujte nam, jako. To nikako ne znači da ne možete odabrati neki minimalistički look, ali ako unajmite stručnjaka, budite sigurni da vaš novac ide na pravo mjesto. 

  • Glazba

Preferirate li više DJ-a ili profesionalan bend za vjenčanja na vama je. Ali u ovoj kategoriji vrijedi ona stara poslovica: "koliko para, toliko MUZIKE".

NA ČEMU TREBATE UŠTEDJETI

  • Pedikura, manikura i ostali tretmani uljepšavanja

Ako smijemo biti jako iskreni: nitko vam neće gledati u stopala tog dana. Niti primijetiti jeste li bili na manikuri. Isto vrijedi i za frizuru i šminku. Ne morate unajmiti najpopularniju vizažisticu u gradu i otići u najskuplji frizerski salon da bi izgledali lijepo. 

  • Torta

Znamo, rezanje torte tradicija je novopečenog para, ali tko kaže da to treba biti torta na šest katova? Uštedjet ćete puno novaca ako odaberete manju, minimalističku tortu. Obećajemo vam da će trenutak biti jednako sladak!

  • Ostali ukrasi

Hoće li vaši gosti primijetiti sve divne ukrase oko i na stolu prilikom ceremonije? Naravno. Hoće li im to ostati u sjećanju kao jedan od ljepših momenata s vašeg vjenčanja? Nikada. 

  • Sve do čega vam nije stalo

Možda vas stvarno nije briga kako vam izgledaju pozivnice. Možda ni vi ni vaša bolja polovica ne volite šampanjac. Možda se bolje osjećate ako se sami našminkate. Nikada ne pristajte na stvari samo zato što "tradicija" nalaže da to tako treba biti. Ovo je VAŠ dan i učinite ga baš takvim. Svojim.