5 stvari koje trebate napraviti (već!) danas

| Lifestyle |

 Postoje određene stvari koje gotovo svi moramo obaviti, ali obično ih odgađamo i odgađamo te potiskujemo ove (važne) zadaće što dalje u pamćenje. U nastavku donosimo samo nekoliko važnih stvari koje vam se sigurno nalaze na to-do listi, a njihovo odgađanje ne čini vas ni sretnijima ni zadovoljnijima...

1. Organizirajte svoj digitalni prostor

Ovo uključuje brisanje tisuća i tisuća starih e-mailova, čišćenje telefona i kompjutera da si oslobodite slobodni data prostor te back-up svih važnih dokumenata. Zvuči dosadno i dugotrajno, ali biti ćete itekako zahvalni ako se nešto dogodi vašoj tehnologiji!

2. Pobrinite se o svojem zdravlju

Vrijeme je da zakažete onaj pregled kod doktora, zubara, ginekologa ili okulista koji toliko odgađate. Ništa, ali baš ništa, nije važnije od vašeg zdravlja i nemojte ga nikad staviti po strani! 

3. Ispraznite ormar

Da. Vrijeme je. Ako osjećate da ste preplavljeni odjećom u ormaru, vrijeme je za reorganizaciju i izbacivanje stvari koje više ne nosite ili ne koristite. 

4. Vježbajte

Za mnoge, ovaj dio je već nekako ukomponiran u način života, ali za ostale - pronalazak motivacije za treniranjem može biti jako teško. Krenite malim koracima i postavite si realne ciljeve te ih polako, ali sigurno, ostvarujte i povećavajte.  

5. Provedite kvalitetno vrijeme s dragim osobama

Često se dogodi da se toliko zapletemo u posao ili školu/fakultet da zaboravimo ostaviti neko vrijeme za voljene osobe. Zaboravite na sve poslovne zadatke na neko vrijeme i posvetite svu pažnju osobama koje vam najviše u životu znače.