5 stvari koje trebate napraviti ujutro kako bi cijeli dan bili sretni

| Lifestyle |

Poslovicu "po jutru se dan poznaje smo svi čuli stotinu puta, ali većina nas nije ni svjesna koliko je ta rečenica ustvari i točna.

Ako najljepše doba dana započinjete krivo, ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama - poput kave i cigarete, imat ćete još gori dan.

U nastavku vam donosimo donosimo korisne savjete i male zdrave navike koji pridonose sretnijima jutrima i dugoročno zdravijem životu.

Udahnite zrak

Ujutro, nakon spavanja otvorite sve prozore u kući, glavu izbacite van i duboko dišite 10 minuta. Pritom bi bilo dobro da sami sebe podsjetite da ste živi, zdravi i sretni. Ako jutro započnete s pozitivnim stavom, tijekom dana ćete biti otporniji na negativnu energiju koja vas sigurno očekuje.

Istezanje

Nagli pokreti nakon spavanja mogu prouzrokovati probleme jer je tijelo pomalo tromo kad se probudite. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno napravite vježbe istezanja. Ako ne znate kako se rade, raspitajte se kod prijateljica koje idu u teretanu ili potražite savjet na internetu.

Toplo-hladan tuš

Skočite pod tuš i naizmjenično se tuširajte toplom i hladnom vodom. To će poboljšati vašu cirkulaciju, ali i potpuno vas razbuditi i napuniti energijom.

Doručak prije kave

Možda je šalica kave i cigareta vaš mali ritual kad ustanete, ali ne biste ih trebali konzumirati ujutro na prazan želudac. Svima je poznato koliko je doručak važan, on je podloga za cijeli dan. Doručkujte u miru i bez žurbe. Integralne žitarice s jogurtom i voće su dobar izvor energije.

Planirajte!

Najviše problema ujutro ljudi imaju zbog lošeg upravljanja vremenom. Sav jutarnji stres proizlazi iz žurbe i kašnjenja, a to je nešto što možete izbjeći ako se dobro organizirate. Prije spavanja napravite raspored za sutrašnji dan. Tako ćete ujutro imati vremena da napravite sve gore navedene savjete. Naravno, potrebno je vrijeme da usvojite nove navike, ali nemojte odustajati. To su navike od kojih ćete biti bolje raspoloženi, aktivniji, odmorniji, zdraviji i ljepši.