5 stvari koje trebate napraviti prije spavanja

| Lifestyle |

 
 Za mnoge od nas, odlazak na spavanje je nažalost poprilično stresna stvar. Sve što eventualno niste obavili tog dana može vas opteretiti ili zabrinjavati. Također, obično u krevetu razmišljamo o svemu što nas čeka sutra, zbog čega nas brojne obaveze ponovno mogu preplaviti. Bez obzira na to, jako je važno navečer "posložiti" stvari za sutra kako bi nam sljedeći dan prošao što jednostavnije. 
 
Danas smo s vama odlučili podijeliti listu 5 malih, produktivnih i opuštajućih stvari koje trebate napraviti prije nego krenete na zasluženi počinak.          
 

1. TEMELJITO OPERITE LICE

Jednostavan zadatak, ali zbog njega se zaista možete u trenutku osjetiti svježe i spremno za krevet. Za njegu lica noću predlažemo da koristite teže proizvode koji će dubinski hidratizirati i obnoviti kožu preko noći. 
Gelovi za pranje lica
Gelovi za pranje lica
 

2. PROČITAJTE NEŠTO

Čitanje prije spavanja jako može popraviti kvalitetu sna i opustiti mozak pred odlazak na spavanje. To ne znači nužno da morate čitati knjigu, jer mnogi od nas nemaju dovoljno koncentracije navečer za knjige, ali uvijek možete odabrati magazin, blog ili neku drugu vrstu literature koju volite.
 

3. NAPRAVITE LISTU

Znati što točno trebate učiniti za sutrašnji dan može vam itekako olakšati lista koju si sami organizirate i napišete. Tako ćete započeti sljedeći dan produktivnije i ambicioznije jer točno znate što i kada trebate obaviti. 
 

4. UGASITE TEHNOLOGIJU

Svi bismo trebali posvetiti više pažnje ovom savjetu jer smo stalno priljubljeni uz telefone, kompjutere i ostalu tehnologiju. Ako gledate u ekran prije spavanja, ta navika vam itekako remeti kvalitetu sna, a da toga niste ni svjesni. Odlučno ugasite svu tehnologiju prije spavanja i "uspavajte " se tradicionalnim metodama u kojima ćete jednako toliko, ako ne i više, uživati. 
iPhone SE i iPad Pro
 

5. POKUŠAJTE ZABORAVITI NA STVARI

Ako je iza vas loš dan, pokušajte ga staviti iza sebe. Pozitivan um i pogled na svijet jedini je način na koji ćete održati mentalno zdravlje i dobru volju. Na nekoliko sati zaboraviti na probleme koji vas muče može biti osvježavajuće jer smo stalno zabrinuti i pod stresom.