5 stvari koje nutricionisti rade prije noći ispunjene alkoholom

| Lifestyle |

 Mamurluk. Još uvijek smo u potrazi za magičnim lijekom koji ga sprječava, ubija, tjera, rješava. Ali, imamo dobre vijesti! I to taman na dan u godini kada smo sigurni da nećete stati na drugoj čaši šampanjca...Kako ne želimo započeti Novu godinu s glavoboljom, potražili smo najbolje savjete za prevenciju i ublažavanje mamurluka. 

Znamo da se čini lakše reći nego učiniti, ali ako želite ublažiti one grozne simptome, možda biste nas trebali poslušati. U nastavku saznajte što nutricionisti savjetu da učinimo prije večeri ispunjene alkoholom. 

NE PRESKAČITE VEČERU

Prije nego krenete piti, obavezno unesite neku hranu u želudac. Na taj način će organizam bolje "upiti" alkohol i ublažiti efekte mamurluka. Što više pojedete, duže će trebati alkoholu da vas pobijedi...Ako nas pitate koje namirnice birati za večeru prije alkohola, zdrave masnoće su idealne - prema tome sushi, avokado i orašasti plodovi bi trebali biti na vašem meniju.  

MUDRO BIRAJTE SVOJ "OTROV"

Možda biste trebali izbjegavati pre šećerna pića jer ona najčešće ostavljaju najveće posljedice na naš organizam. Radije birajte prozirna pića (poput vodke, tekile ili bijelog vina) jer imaju manje šećera i manje toksina. I naravno, (jedna!) čaša šampanjca u ponoć neće vas ubiti.

PRIPREMITE SE UNAPRIJED

Prije nego krenete u izlazak, pripremite pokraj kreveta bocu vode i aspirin. Kada se vratite kući, obavezno ga popijte i tako najefikasnije "uništite" eventualne znakove mamurluka. 

HIDRATIZACIJA JE KLJUČNA - PRIJE, ZA VRIJEME I POSLIJE ALKOHOLA

Najvažnije pravilo koje svi nutricionisti ističu: započnite s hidratizacijom i prije nego što izađete iz kuće. Jako je važno ostati pravilno hidratiziran kroz cijelu večer jer je dehidracija uzrok broj jedan zašto nas sljedećeg dana boli glava i želudac. Što više vode popijete u toku večeri, manje ćete znakove mamurluka osjetiti sljedećeg dana.