5 stvari koje NIKAD ne smijete držati u kupaonici

| Lifestyle |

U kupaonskoj oazi možete imati vrijeme za sebe bilo kada
U kupaonskoj oazi možete imati vrijeme za sebe bilo kada

 Podignite ruku ako držite četkicu za zube pokraj umivaonika. Da, prilično smo sigurni da većina nas to radi. No, čini se da je to najveća pogreška koju možete uraditi - jer su toplina i vlaga kupaonice apsolutno idealni za razvitak virusa i bakterija. 

Nemojte nas krivo shvatiti, ne kažemo da četkicu za zube treba držati na noćnom ormariću (ili bilo što drugo s popisa), ali možda bi bilo dobro da razmislite o pronalasku nekog drugog mjesta u kući za držanje vaših proizvoda iz kupaonice. 

LIJEKOVI

Sve ove godine mislili ste da je lijekove najbolje držati u kupaonskom ormariću. Iskreno, velike varijacije u temperaturama i vlazi koje su neizbježne zbog tuširanja, mogu itekako narušiti stabilnost lijekova i učiniti ih manje efektivnima te im skratiti rok trajanja. I uključuje apsolutno sve od ibuprofena pa sve do kontracepcijskih pilula. Uvijek držite lijekove na suhom i hladnijem mjestu poput primjerice vaše ostave. 

MAKEUP I ČETKICE ZA MAKEUP

Ponovno, vlaga i toplina u kupaonici mogu uništiti ove proizvode i skratiti im rok trajanja. Plus: četkice za šminku već su i ovako sklone skupljanju bakterija i plijesni, a kako biste to spriječili obavezno ih redovito perite i maknite što dalje od kupaonice. 

Najbolje četkice za eyeliner
Najbolje četkice za eyeliner

PARFEM

Od prvog otvaranja i sprejanja, vaš parfem hlapi zbog oksidacije. Dodatno ga izložiti vlazi i toplini samo ubrzava proces zbog uništavanja molekula parfema. Svakako dodajte i parfem stvarima koje hitno treba maknuti iz kupaonice i prebacite ga u spavaću sobu.

BRITVICE

Dugi periodi vlage i pare u zraku mogu otupiti britvice i ubrzati proces oksidacije i hrđanja metala. Čuvajte britvice što dalje od vlage i nakon korištenja ih obavezno osušite ručnikom ili sušilom za kosu. 

Kako spasiti mobitel od mucica, pijeska i još mnogočega
Ovo se svima može dogoditi!

ELEKTRONIKU

Vlaga jako oštećuje radio, mobitele, iPode pa čak i punjače za telefon. Osim ako elektronički uređaj nije posebno napravljen za korištenje u kupaonici (primjerice, električna četkica za zube), maknite ga iz kupaonice!