5 stvari koje morate zapamtiti ako ste nervozni iskazati svoje osjećaje simpatiji

| Lifestyle |

Instagram/@deardiaryblog

U osnovnoj ste školi imali hrabrosti na papirić napisati svojoj simpatiji poruku na kojoj piše da vam se sviđa, ali sada, kada ste stariji, ništa više nije toliko jednostavno.

Normalno je da ste nervozni kada nekome želite izraziti svoje simpatije, ali morate zapamtiti da kada jednom iskažete svoje osjećaje sve će biti lakše.

Naravno da postoji strah hoćete li dobiti odbijenicu, ali uvijek postoji 50 posto šanse da će vam druga osoba uzvratiti simpatije.

Ako ste nervozni izraziti svoje osjećaje simpatiji, zapamtite ovih 5 stvari.

Podsjetite se da čuvanje osjećaja u tajnosti može imati ozbiljne nuspojave

Mogli biste pomisliti da je čuvanje vaše tajne potpuno bezopasno i da je to najsigurniji način da se nosite s tim.  No, čuvanje tajne može napraviti više štete nego koristi. Kada za nekoga razvijete romantične osjećaje bez traženja uzajamnosti, tu je napuhanost teško kontrolirati. 
Na kraju možete stvoriti nerealnu ideju o toj osobi, gdje je ideja o njima zapravo bolja od stvarnosti. To, također, otežava davanje bilo kome drugome poštenu priliku da vas osvoji jer riskirate usporediti nove osobe sa svojom simpatijom.

Započnite sa suptilnim radnjama

Ne morate se postaviti odmah na bojnu crtu. Možda bi bilo bolje da postupno izlažete svoje osjećaje tako da možete izgraditi samopouzdanje i izbjeći potpunu pomutnju. Male, promišljene geste mogu pripremiti tu osobu na mogućnost romantičnih osjećaja, a ovisno o tome kako su vaše geste primljene, možete steći osjećaj hoće li vaši osjećaji biti uzvraćeni.


Vježbajte ono što želite reći

Iako se vjerojatno ne biste trebali pripremiti sa scenarijem, uvježbavanje onoga što želite reći prije nego što to zapravo izgovorite učinit će vas smirenijima kada se to zapravo dogodi. Kad se ljudi nerviraju, skloni su ili se stisnuti ili previše pričati pa ne prenesu ono što žele reći na ispravan način.

 Ako u razgovor uđete s jasnom i sažetom idejom kako se osjećate i što želite reći, možete bolje prenijeti svoje osjećaje drugoj osobi.


Dajte im opciju izlaza

Koliko god želite vjerovati da se vaša simpatija osjeća isto kao i vi, to se neće uvijek dogoditi. Iako vrijedi riskirati, čineći se ranjivima otvara mogućnost razočaranja. Udarac možete ublažiti potencija uvjeravajući vašu simpatiju da ne očekujete da oni odgovore na vašu izjavu na određeni način.


Pokušajte to ne shvaćati osobno

Ne prihvaćanje odbijenicu kao neprolaznu bol. Bolje je znati kako se netko osjeća prema vama, nego razmišljati i maštati što bi bilo kad bi bilo. Najteži dio procesa je iza vas, a vrijeme liječi sve rane.