Stvari koje morate prestati raditi kako biste postali sretniji i produktivniji

| Lifestyle |

Instagram/ @tamara

Neke naše svakodnevne navike, one o kojima uopće ne razmišljamo, mogu nas odvratiti od potpunog oslobađanja te unutarnjeg mira. 

Vi biste sami sebi trebali biti najbolji prijatelj. Ako bolje razmislite, postoje sitnice koje svi radimo, a da imamo life coacha on bi nam, zasigurno, rekao da s tim moramo odmah prestati.

U nastavku pročitajte 5 stvari koje odmah morate prestati raditi kako bi postali sretniji i produktivniji u svome životu.

Prestanite težiti za savršenstvom

Ako mislite da sve mora biti besprijekorno, na početku nikad ne želite započeti, a onda kada nešto i napravite, previše se plašite to završiti. Umjesto da vam cilj bude kako biti apsolutni najbolji, idite na opciju kako biti dovoljno dobar. U većini slučajeva dovoljno je stvarno dovoljno dobro.

Prestanite odugovlačiti

Jedini način da se pobijedi odugovlačenje je stvaranje" početnog rituala. Istraživanja su pokazala da ako se možete potaknuti da započnete s nečim, vjerojatnije je da ćete nastaviti. Dakle, prestanite razmišljati i počnite raditi.

 Prestanite pritiskati tipku za odgodu

Kad je prva odluka koju donesete ujutro vratiti se na spavanje, krećete u ciklus odgađanja energije aktivacije.  Trud koji je potreban da napustite topao krevet i uđete u svijet jednak je količini napora koji vam je potreban da učinite svoj život sretnijim.

Prestanite se zafrkavati

Kad ste u stanju panike, vaš mozak reagira kao da je u opasnosti i to vas sprječava da jasno razmišljate. U takvim trenutcima preporučuje se smirivanje anksioznosti "misaonim sidrom". Odnosno, pomišljanje na neku snažnu pozitivnu misao koja će vas izvući iz negativnog razmišljanja i trenutka. Jednom kad osjetite paniku, odbrojite od pet i upotrijebite misaono sidro da biste izigrali mozak misleći da ste uzbuđeni, a ne nervozni.

Prestanite stajati na putu do svojih ciljeva

Jeste li ikad donijeli novogodišnju odluku koje se niste mogli držati?  80% nas odustaje od novogodišnjih odluka do drugog tjedna u veljači. Da biste se pridržavali onoga što želite, pokušajte se unaprijed organizirati. Unaprijed se prijavite za predavanje ili zamolite prijatelja s kojim vježbate  da se ujutro prije treninga sastanete u parku i da zajedno idete na trening jer s obzirom na to da ste već pristali na nešto, oslobađate se interne rasprave o tome želite li to ili ne.