5 savjeta kako se riješiti mamurluka

| Lifestyle |

Borba s mamurlukom koja nas obično očekuje vikendom, najčešći je i najteži poraz s kojim se suočavamo dan nakon ludog, nimalo trijeznog provoda - naravno, uz poraz i misteriozni gubitak kojeg ugledamo, točnije ne ugledamo, u novčaniku. Posljedice zbog malo previše dobre zabave dolazi u obliku mučnine, iritantne glavobolje i opće nelagode, a ponekad možete osvojiti 2 plus 1 gratis.

Najbolji način da unaprijed izbjegnete buđenje s mamurlukom jest umjereno i naizmjenično ispijanje čaše vode uz svako alkoholno piće. Ali ponekad jednostavno nemamo vremena stalno piti vodu i neprestano obilaziti WC, zato doznajte 5 savjeta kako se na prirodan način drugi dan riješiti mamurluka.

B vitamin vaš je najbolji prijatelj

Jetra se oslanja na B vitamin kako bi se detoksicirala, a alkohol oštećuje tjelesnu razinu tog vitamina. Uzmite B-kompleks vitamin na dan i jutro nakon konzumiranja alkohola kako bi se proces popravka štete i vraćanje u normalu pojednostavio i skratio.

Kofein je vaš najgori neprijatelj

Iako je to protiv prirodnih nagona, kada smo suočeni s mamurlukom trebali bismo izbjegavati kofein (da, to znači preskakanje jutarnje kave). Kofein čini dodatan stres za jetru te će vam zbog njega duže biti loše.

Popijte mineralnu vodu s magnezijem + običnu vodu, vodu i samo vodu

Magnezij je bitan elektrolit za hidrataciju, baš kao i prirodni lijek za anksioznost, što može biti jedna od brojnih posljedica mamurluka. Mineralna voda s magnezijem može pomoći vratiti ravnotežu pH razine smanjenjem mliječne kiseline koja šteti tijelu. Budite sigurni da pijete puno vode ujutro nakon noćnog izlaska i da se i dalje hidratizirate tijekom dana. Dodajte malo soka od limuna i morske soli kako biste pomogli alkalizirati tijelo. Pića od kokosa i lubenice također mogu pomoći s hidratiziranjem jer unose elektrolite koji nadopunjuju tjelesnu razinu vode.

Budite prijatelj svojoj jetri

Uz mamurluk dolazi želja za prženim krumpirom, hamburgerima i drugim fast food specijalitetima, no umjesto da jedete masnu hranu, pojedite nešto što sadrži enzime (lisnato zeleno povrće, jabučni ocat, kurkuma) i što će van pomoći u detoksifikaciji jetre. Hrana bogata proteinima (kao što su jaja i avokado) dat će vašem tijelu snagu. To je jednako važno da se želudac ispunite sa zdravim ugljikohidratima (smeđa riža i quinoa) koji odlično apsorbiraju alkohol prije velikog noćnog izlaska.

Iscijedite alkohol znojem

Joga će pomoći tijelu da se očisti, ali i ublažiti simptome glavobolje ili mučnine. Inverzije (poput stoja na glavi) također može vratiti ravnotežu stimulirajući cirkulaciju i upumpavanju svježe krvi kroz tijelo.