5 razloga zbog kojih žene varaju muškarce koje vole

| Lifestyle |

Za razliku od predrasuda u prošlosti, danas je već svima jasno da se u prevare i usputne afere ne upuštaju samo muškarci, nego i žene.

Zanimljiva je činjenica da se u pozadini ženske prijevare uvijek nalaze nešto kompliciraniji razlozi.

Pogledajte 5 najčešćih razloga zbog kojih žene varaju muškarce koje vole.

Odnos koji umire

Bez obzira koliko žena voli svog partnera, ako osjeti da se veza gasi i da se bliži kraju, možda će potražiti zamjenu za novu prazninu u životu kako bi lakše podnijela prekid. Tu može biti riječ i o neozbiljnoj osobi koja ne može podnijeti biti sama. Ozbiljne žene rijetko biraju ovaj put i smatraju da ulazak u novu vezu može samo dodatno narušiti njihov mir.

Partner ne cijeni trud

Ovakve situacije nisu rijetkost, partner često ne primjećuje koliki je trud druga strana uložila u, primjerice, organizaciju nekog događaja, svog izgleda ili u samu vezu. Emotivna potvrda i osjećaj da partner vidi i cijeni njihov napor je ženama važna. Ako izostane, gomilaju se frustracije i nezadovoljstvo. U takvim situacijama vrlo je lako u drugoj osobi pronaći ono što mislimo da nam nedostaje i odlučiti se na prijevaru.

Traganje za romantikom i intimnošću

Znamo da se žene često zaljube u muškarca koji je velikodušan i zna slušati, ali kako prolaze godine zajedničkog života tako i te male stvari koje su nekada vezu činile velikom, umiru. U jednom trenutku žena će pomisliti da vjerojatno postoji još muškaraca na svijetu koji će udovoljiti njenim željama i znati kako održati strast u vezi.

Dugotrajno seksualno nezadovoljstvo u vezi

Iako žene rijetko varaju zbog samog seksa, to će se dogoditi ako su dugo vremena nezadovoljne odnosom u vezi. Do toga može doći ako partner ne želi naučiti kako je zadovoljiti, protivi se oralnom seksu, izbjegava predigru, odnos traje prekratko ili nije zainteresiran za odnos koliko i njegova partnerica.

Osveta je slatka

Vjerovali ili ne, ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg žene varaju. Dame koje su veoma vjerne u partnerskom odnosu će prevariti ako im je srce slomljeno. Prijevara iz osvete se ne događa samo ako je žena prevarena, moguće je da će posegnuti za istim oblikom osvete ako je ljuta, ogorčena i sita svih problema u vezi.