5 razloga da počnete spavati goli

| Lifestyle |

Instagram/ @josephineskriver

Iako je uobičajeno spavati u pidžami ili donjem rublju, malo je poznato da ako spavate bez odjeće možete pomoći svom zdravlju, ali i svom seksualnom potencijalu.

Spavanje bez odjeće uz partnera definitivno ima svoje prednosti, a jedna među njima je da se priviknete na toplinu tijela voljene osobe. No, to nije jedina prednost toga da odete u krevet goli. Bez obzira na to spavate li sami ili s partnerom, odlaganje odjeće može poboljšati vaše zdravlje i seksualni život.

Donosimo vam 5 razloga zašto biste večeras trebali spavati goli:

Zaspat ćete brže
Ako želite brže zaspati, najprije trebate sniziti tjelesnu temperaturu. Opadanje temperature tijela signalizira vašem organizmu da je vrijeme za spavanje, a jedan jednostavan način da to učinite je da odbacite odjeću.

Imat ćete kvalitetniji san
Snižavanje tjelesne temperature ne samo da će vam pomoći da brže zaspite nego će pomoći i da imate kvalitetniji san. Bit ćete seksualno aktivnijiPoprilično je sigurno reći da se šanse za seks povećavaju ako vi i vaš partner spavate goli.

Povećat ćete samopouzdanje
Spavanje bez odjeće je sjajan način da se osjećate ugodnije u vašoj koži i da izgradite samopouzdanje. Ako samo nekoliko minuta tijekom dana hodate goli u svom domu, možete poboljšati percepciju vlastitog tijela i podići razinu samopoštovanja.

Smanjit ćete stres i anksioznost
Oksitocin koji se oslobađa kontaktom kože od kožu također utječe na smanjenje stresa. Najjednostavniji način smanjenja stresa je da jednostavno skinete svoju odjeću prije spavanja.