5 pozitivnih odluka koje smo donijeli za 2021

| Lifestyle |

resolutions- odluke

Vjerujemo da ćemo se 2021. godine osim brige za sebe, početi više brinuti i o okolišu. Od podrške područjima pogođenima potresima u Hrvatskoj, zajednici „Black Lives Matter“ i  požarima pogođenim područjima u Australiji kao i mnogim drugima možemo pomoći malim gestama. Za sam početak godine, napravite nešto što vas ispunjava radošću i napravite promjene koje će vas učiniti boljom osobom. Počnimo od toga da nam je biti bolja osoba nadohvat ruke malim promjenama, kako za sebe tako i za druge donosimo 5 pozitivnih odluka koje smo donijeli za 2021.

planer 2021
  1. Biramo marke s ekološkom ambalažom – zadnjih nekoliko godina ekološka pakiranja postala su trend, no jesu li sva pakiranja na kojima piše da su ekološki zapravo takvi? Svake godine kozmetička industrija proizvede više od 120 milijardi jedinica pakiranja, dok se 8 milijuna tona plastike ulije u oceane s razarajućim posljedicama po morske ekosustave. Pomoći možete birajući pakiranja od stakla ili recikliranih plastičnih boca, a ako koristite pakiranja od plastike potrudite se odvojiti se i reciklirati.
    recikliranje- notes


  2. Brinemo za one koji nemaju izbor - prestanite odobravati zlostavljanje životinja. 2013. godine u Europi je zabranjeno kozmetičko testiranje na životinjama, a ipak studije pokazuju da se još uvijek testira najmanje 115 milijuna životinja širom svijeta. Sada je došlo je vrijeme da slobodno vrijeme iskoristimo za odlazak u sklonište za pse kako bismo prošetali barem jednog psa ili se poigrali s njim, odgovornu kupovinu i razmišljanje o njihovoj dobrobiti.
  3. Koristimo tvrdi šampon - između plastičnih boca koje ih sadrže i njihovog značajnog ugljičnog otiska tekući šamponi posebno su štetni za okoliš. Pa zašto ne isprobati tvrde šampone?  Nevjerojatno ekološki prihvatljivi, šamponi u barovima uglavnom su veganski, bez okrutnosti i bez otrovnih sastojaka. Oni su također prirodno vrlo lagani, što znači da imaju niski udio ugljika, ne zahtijevaju plastično pakiranje i sadrže koncentriranu formulu koja im omogućuje da duže traju.
    notes za 2021


  1. Odmaramo od društvenih mreža – sigurno ste do sada čuli za Netflix-ov film The social dilemma u kojem možemo vidjeti koliko su zapravo društvene mreže štetne. Ako ga još niste gledali, to učinite. Ako se ozbiljno brinete o svojoj mentalnoj dobrobiti, isključite sve obavijesti na telefonu, ograničite društvene mreže prije spavanja i usvojite redovitu digitalnu detoksikaciju.
  2. Doniramo i volontiramo – obzirom na trenutno stanje u mjestima pogođenima potresom, možemo pomoći ako doniramo toplu odjeću koja nama više nije potrebna, kućne potrepštine ili hranu s dugim rokom trajanja. Potrudimo se pronaći istinite i provjerene informacije i reducirajmo ih ako osjetimo da nisu dobre za san ili za početak dana. Pomoći možemo i volontiranjem u udrugama za sakupljanje, sortiranje ili raspodjelu potrepština.