5 poslovnih grešaka koje smijete napraviti u 20-ima

| Lifestyle |

Ove poslovne greške su nam oproštene samo u 20-ima!
Ove poslovne greške su nam oproštene samo u 20-ima!

Svi griješimo — bilo da je riječ o karijeri, vezama ili modi.

Bitna stvar je da naučite iz manjih (ili većih) grešaka i ne ponavljate ih više puta. To je razlog zašto danas dijelimo s vama 5 učestalih poslovnih grešaka koje je bolje učiniti u dvadesetim godinama nego kasnije. Nije da vas ohrabrujemo da ih učinite, dapače, ali ako do njih i dođe - bez panike, nakon njih ćete se vratiti jači nego ikad!

U nastavku pročitajte koje je to poslovne greške uredu učiniti u dvadesetim godinama...

1. Upropastili ste si intervju za posao. U ranim dvadesetima to je u redu jer tek učite i bit će još puno intervjua pred vama. Pokušajte se što bolje pripremiti za ubuduće i ne ponavljajte iste greške dvaput.

2. Niste se uspjeli izboriti za bolju plaću prilikom zaposlenja. Ovo je malo komplicirana situacija jer niste baš u poziciji da išta zahtijevate odmah u početku, pogotovo ako ste tek dobili diplomu i imate samo godinu-dvije radnog iskustva. Ali nakon što steknete dovoljno znanja i vještina za napredak, bili biste ludi da se ne izborite za sebe.

3. Ne odijevate se primjereno. Možda je teško odjedanput se prebaciti iz slatkih, studentskih komada u strogo poslovnu odjeću - ali svakako trebate početi raditi na svojoj "poslovnoj" garderobi. Investirajte u komade koje ćete stalno nositi na posao i malo-pomalo vaš će ormar poprimiti ozbiljniju notu.

4. Ignorirate godišnji odmor. Možda niste uspjeli isplanirati putovanje jer ste preokupirani poslovnim obavezama i ambicijama, ali što ste stariji shvatit ćete kako je vaše slobodno vrijeme koje je posvećeno samo vama - uistinu itekako važno!

5. Pristajete na prvi posao koji vam se ponudi. Željni ste rada i nemate tako dobru prosudbu što je važnije za vas pa pristajete i na prvi posao koji vam dođe pod ruku. Dobra vijest je da ćete na taj način izgraditi svoj CV i skupiti radno iskustvo kako biste kasnije mogli jasnije odlučiti čime se uistinu želite baviti u budućnosti.