5 pasmina koje su savršene za život u malom stanu

| Lifestyle |

Najčešće pitanje s kojim se opterećuju budući vlasnici pasa je hoće li im pružiti dovoljno prostora jer smatraju da je to jedan od glavnih uvjeta za imati psa.

Veličina psa ne bi trebala biti presudna u odluci kojeg psa kupiti ili udomiti. Dapače, psi se lako prilagođavaju veličini prostora u kojem žive, a najvažnije je njihov karakter, temperament i ostale karakteristike psa uskladiti sa svojim životnim stilom.

Ako živite u malom stanu te vodite užurbani način života, u nastavku vam donosimo 5 pasmina koje su savršene za vas.

Cavalier King Charles španijel

Cavalier King Charles španijel

Ovaj pas izgleda poput kakve ljupke plišane lutkice i uživa u društvu svojih vlasnika, bilo da je riječ o dugoj šetnji, odmaranju pred TV-om ili pak na kavi u obližnjem kafiću. Ta slatka njuškica privržena je i razigrana, voli jurcati uokolo i igrati se s djecom, ali s jednakim užitkom se voli i izležavati na kauču. Ponekad zna biti i pomalo tvrdoglav. Njegovu mekanu dlaku (posebice na ušima) treba redovito češljati kako se ne bi zamrsila. I uši mu treba redovno čistiti i provjeravati.

Mops

Mops

Nestašan, ali i dalje neodoljiv - da, to je mops! Mopsevi su po prirodi psi koji obožavaju biti kod kuće, dlaka im ne ispada, a više od svega vole papati. Najsretniji će biti na kauču, pokraj tebe.

Bostonski terijer

Bostonski terijer

Bostonski terijer – bostonski terijer se smatra psom koji ima najljepšu dlaku. Dlaka im je kratka, sjajna, tanka i skoro da ne opada. Po prirodi su veoma živahni, miroljubivi i inteligentni. Najviše vole provoditi vrijeme doma. Umiljati su i mazni. Ovaj pas zahtijeva dosta ljubavi, igre i pažnje, ali kada ih dobije, vratit će vam duplo više.

Maltezer

Maltezer

Tipični predstavnici pasa za društvo koji su vezani za svoje vlasnike. Teško podnose ostavljanje kod kuće. Iako sitni rastom obožavaju se igrati, a zahvaljujući inteligenciji lagano ih je dresirati. Miroljubivi su psi, ali osjete li opasnost na istu će vlasnike upozoriti glasnim lajanjem. S obzirom na to da su maleni rastom, ne linjaju se i nemaju miris. Budući da im dlaka ne pada sama potrebno ih je svaki dan češljati i čistiti uši. Odlično se slažu s djecom.

Pudl

Pudl

Ovo je jako inteligentan pas koji se savršeno snalazi u svakoj situaciji. Pudlica je uvijek vesela i tražit će način da se zabavi. Privržena je te odana vlasniku i njegovoj porodici. Svestrana je i aktivna, a malu djecu će obožavati. Međutim, malu djecu zna tretirati kao igračku, nije preporučljivo da ih ostavljate nasamo s njima. Prema strancima su prilično rezervirani, što ih čini izvrsnim čuvarima. Izuzetno su aktivni psi pa ih je potrebno izvoditi u dnevnu šetnju kako bi zadovoljili njihove potrebe za fizičkom aktivnosti.