5 pametnih načina kako svojoj djeci usaditi dobre navike

| Lifestyle |

Postoji razlog zašto je obrnuta psihologija jedan od najstarijih trikova u svim knjigama o roditeljstvu. Bez obzira na to što ih možete kazniti, oduzeti im desert, vikati na njih koliko želite, ali kad se radi o dopiranju do svijesti svoje vlastite djece - nadmudrivanje je, čini se, najpametnija metoda od svih.

Tražite nekoliko lukavih načina kako ih naučiti važne lekcije u životu? Uzmite u obzir ove genijalne ideje.

CILJ: Dobri maniri

METODA: "Etiketa policajca"

Djeci ništa ne daje više zadovoljstva od osjećaja kako su oni sad glavni, za promjenu. Omogućite im to tako da cijeli dan nose policijsku značku i glume policajca u kući. Smiju napisati kazne mami, tati i bilo kome u kućanstvu tko zaboravi reći "molim te", razgovara s punim ustima ili prekida razgovor. Osoba s najmanje kazni dobiti će jednostavnu nagradu poput dodatnih 15 minuta pred televizorom.

CILJ: Pravilna higijena

METODA: Dobra, čista zabava

S odgovarajućim igračkama, naljepnicama i malo glazbe, užasni zadaci poput pranja ruku, kupanja i pranja zubi mogu im čak izmamiti osmijeh na lice! Djeca vole neovisnost, a roditelji se mogu osjećati sigurno kad dozvole djeci da sami peru zube s četkicom poput Philipsove Sonicare četkice za djecu. S personaliziranim naljepnicama i dodacima poput tajmera koji polako ubrzava pranje zubi - djeca se mogu zabaviti sami perući zube i roditelji biti zadovoljni znajući da rade dobar posao.

CILJ: Pametno upravljanje novcem

METODA: Večer igra

Igranje društvenih igara odličan je način kako zajedno provesti kvalitetno vrijeme. S malo dobre strategije s vaše strane, ova aktivnost može biti zabavna vježba učenja. Klasične igre poput Monopolyja građene su na konceptu upravljanja financijama - kupovine, prodaje, iznajmljivanja, plaćanja poreza, donacija i štednje, u slučaju da vam se posreći. Držite atmosferu zabavnom, ali čekajte prilike kako bi pokazali i objasnili djeci kako biti pametan s novcima u stvarnom svijetu.

CILJ: Zdrava prehrana

METODA: Promjene u najdražoj hrani

Ovo zna biti zeznuto, posebno ako vaša djeca jako vole hranu. Ali postoji cijeli novi svijet zdrave hrane o kojem oni nikad ništa neće znati ako ga ne upoznaju. Umjesto da ih posjednete i pred njih stavite nešto posve novo, zašto ne biste uzeli postojeće super-namirnice kao sastojke za jelo koje već ionako vole? Dodajte malo kvinoje bakinoj pilećoj juhi. Stavite sloj špinata u lazanje ili cvjetače u umak za tjesteninu. Dodajte malo borovnica u palačinke. Ako vam ovo uspije, zaradili ste dodatne bodove za poticanje nove vrijedne živote vještine: isprobavanje novih stvari.

CILJ: Fizička aktivnost

METODA: Angažirajte pomagača

Možda imate problema s odvajanjem djeteta od kompjutora kako bi igrali košarku ili lovice u parku, ali on ili ona će puno vjerojatnije uživati u takvim aktivnostima s vašim 16-ogodišnjim susjedom! Potražite tinejdžera koji će biti dobar utjecaj na vašeg mališana, dogovorite s njegovim roditeljima u koje je vrijeme slobodan i vjerujte svojim ciljevima kako ne završite s još jednim ovisnikom o video igricama kod kuće. Ovo je jedan od najpouzdanijih načina kako inspirirati vašeg klinca na aktivnosti.