5 nerealnih očekivanja koje imate u vezi

| Lifestyle |

Instagram/@maisonseasons

Kada je riječ o vezama, postoji jedna čarobna riječ koja dobiva posebno loš značenje -očekivanje.

Ali velika je stvar imati očekivanja, odnosno unaprijed stvorene pretpostavke o tome kako bi vaš odnos trebao funkcionirati ili kako bi se vaš partner trebao ponašati prema vama ovisno o tome koliko vi cijenite sebe ili koje standarde imate. No, problem je što se često vaša očekivanja ne poklapaju s onima koje ima druga osoba u vezi.

Imati nerealna očekivanja nije ništa novo, svi ih imamo u svim aspektima svoga života.  Ako ste skloni stvaranju vrlo visokih očekivanja prema sebi, mogli biste biti skloni tome da ta očekivanja iskrvare način na koji gledate druge ljude.

Veze su jako komplicirana stvar, ali morate biti svjesni da osoba s kojim ste u vezi nije vi i da ona ima svoje standarde i svoje poglede na svijet.

Ako ste nedavno započeli vezu ili već neko vrijeme u vezi, u nastavku možete pročitati 5 uobičajenih nerealnih očekivanja.

Očekujete da vaš partner uvijek planira gdje ćete ići na spoj

Ovaj segment je u potpunosti razumljiv u početcima veze. Ali, što vaša veza duže traje oboje bi trebali ulagati jednaku količinu planiranja zajedničkih aktivnosti. Ako samo jedna polovica para uvijek planira sve to stvara određeni pritisak koji ih na kraju iscrpljuje, a veza postaje monotona.

Očekujete da vaš partner plaća sve       

Ako mislite da muškarac, tradicionalno govoreći, treba da platiti račun svaki puta pa čak i za i neočekivane troškove , trebali biste ponovno razmisliti..

Potpuno je u redu ako ste netko tko želi partnera koji je izuzetno uspješan na financijskom planu. Ali čak i tada, ne biste trebali očekivati da je on dužan pokriti sve financijske stvari.

Očekujete da vaš partner provede sve svoje slobodno vrijeme s vama

Odnosi imaju tendenciju napredovanja kada oboje ljudi održavaju razinu neovisnosti u vlastitom životu. To stvara zdravu odvojenost koja potiče želju za bliskošću. Trebali biste imati svoje prijatelje i svoj vlastiti život izvan veze i poticati partnera da ima svoj.

Očekujete da se vaš partner prvi ispriča

Ovo je velika stvar, pogotovo kako vrijeme prolazi i oblikuju se obrasci odnosa.

Ponekad se u dugim vezama jedna osoba navikne da druga uvijek čini prvi korak kako bi izgladila stvari kada je došlo do sukoba. Tada se druga osoba počinje opuštati u obrascu ponašanja i povjerenja u to da će se njihov partner pojaviti, bez obzira na to što se desilo ili tko je kriv za svađu.

To može postati vrlo destruktivno za vezu ako pretpostavite da je vaš partner uvijek tu i da će uvijek napraviti prvi potez da popravi stvari. Tvrda je istina da nema garancije da će vaša osoba zauvijek ostati uz vas .

Očekujete da ćete redovito imati određenu količinu seksa.

Samo očekivanje nije problem. Problem je taj da vi smatrate, da ako ne postoji određena količina seksualnih odnosa u vezi, da odbacivanje ili odbijanje odnosa vas ostavlja nepoželjno u očima vašeg partnera. To može dovesti do većih problema, pa oduzmite seksualna očekivanja ili se dogovorite o tome kako bi on trebao izgledati.