5 načina kako unaprijed znati hoće li vam štikle biti neudobne?

| Lifestyle |

Imamo love-hate vezu sa štiklama. Zbog 15 centimetarskih štikla osjećamo se kao da petkom navečer možemo osvojiti svijet, ali nas žuljevi brzo spuste na zemlju... I što da djevojka napravi? Pametnije kupujte cipele!

U nastavku donosimo 5 savjeta kojih se trebate držati prije nego što se odlučite za kupnju...

1. Obratite pažnju na kalup cipela

Proizvođači cipela stavljaju tvrde obloge oko područja pete kako bi zadržale svoj oblik - zbog čega upravo na tom mjestu najčešće dobivamo žuljeve. Odaberite cipele od prave kože ili antilopa, zato što je materijal mekaniji od onih sintetičkih i oblikovat će se po vašem stopalu nakon nekoliko nošenja!

2. Napravite test s palcem

Sigurno će vas žuljati cipele ako ih kupite premale! Trebao bi postojati slobodni prostor širine palca između prednje unutrašnjosti cipele i vašeg najdužeg prsta. Taj slobodni prostor je ključan kako bi vaše stopalo imalo dovoljno prostora za kretnje u cipeli.

3. Obavite pokusno hodanje u dućanu

Nemojte samo obuti cipele i napraviti nekoliko koraka, nego napravite jednu poštenu šetnju po trgovini. U prodavaonicama obuće, podovi su specijalno napravljeni kako biste dobili dojam ugode i uvijek je lakše hodati po trgovini nego izvan nje. Ako je ikako moguće, probajte u njima izaći iz dućana. Još jedan savjet - zatvorite oči kako bi vam se osjetila istančala i fokusirajte se na to kako vam se stopala osjećaju. Obratite pozornost na pritisak koji osjećate na nekom dijelu jer je to potencijalni znak budućih žuljeva!

4. Potražite platforme, deblje pete, cipele na punu petu ili niže potpetice

Sve ove vrste potpetica će vam olakšati hodanje i pritisak koji cipela stavlja na stopalo. Kao što i pretpostavljate što viša peta, veća je i bol koju će vaša stopala morati podnositi.

5. Kupujte cipele pred kraj dana

Vaše se stopalo lagano širi kroz dan, pa ako je ikako moguće pokušajte kupovinu cipela obaviti krajem dana. Ako kupite cipele ujutro kad vam je noga najuža, moglo bi se dogoditi da vam postanu preuske kako odmiče dan.