5 koktela koji vam neće u potpunosti uništiti dijetu!

| Lifestyle |

Jay Z je novi ponosni vlasnik brenda šampanjaca Armand de Brignac
Armand de Brignac

Tko je ikad rekao da dijete moraju biti dosadne? Mi sigurno ne!

Samo zato što pazite što unosite u organizam ne znači da ne možete imati društveni život ili uživati u povremenom koktelu tu i tamo. Umjerenost i samokontrola su ključni, prema tome trebate pametno odlučivati što ćete i gdje ćete piti. 

Donosimo vam 5 koktela koji vam neće otežati ulazak u one uske traperice koje ste odlučili (ponovno!) obući u 2015. godini!

1. Tekila + mineralna voda + limeta (ili krastavac)

Najbolji koktel kojim ćete paziti na unos kalorija. Ako je tekila dobre kvalitete, neće vam trebati ni sol (manje nadutosti i dehidracije), a nećete imati ni mamurluk sljedećeg dana! Ovo piće je izuzetno fino, ali i jako(!), stoga će dva biti sasvim dosta za cijelu večer. Ako vas točnije zanima, čašica tekile ima od 60-100 kalorija.

2. Klasični Martini s ginom ili votkom

Ne možete pogriješiti s klasičnim martinijem na bazi gina ili votke - ovisi što vam je draže. Čaša martinija sadrži oko 130 kalorija alkohola, bez dodanih šećera. Ali čuvajte se onih martinija kojima je dodan okus, poput čokoladnog martinija, koji zbog toga može sadržavati i do tri puta više kalorija od običnog!

3. Old Fashioned

Velike su šanse da je ovo najdraže piće vašeg muškarca, a ako ste fan viskija i pazite na liniju - probajte ga i vi! Jedna čaša sadrži oko 160 kalorija, a iako nije baš najzdravija opcija u baru, nije ni najgora. Osjećate se hrabro? Naručite viski s ledom (ili bilo koji drugi alkohol s ledom) i ispijajte ga sa stilom, bez svih onih dodatnih kalorija.

4. Votka + mineralna voda + svježe voće

Primjećujete trend ovdje? Što manje sastojaka sadrži vaše piće, to je bolje za vas! Miješana pića su posebno problematična ako u njima koristite napitke pune šećera, poput Coca-Cole. Ne govorimo to samo zbog kalorija već i zbog mamurluka koji ćete osjećati sljedećeg dana. Učinite si uslugu i odaberite čisti alkohol, poput votke ili tekile, i miješajte ga sa svježim sokom od voća s visokim udjelom vode, poput naranče, limuna, limete ili grejpa.

5. Šampanjac

Okej, znamo da šampanjac tehnički nije koktel, ali klasična čaša šampanjca sadrži svega 80 kalorija! A da ni ne spominjemo mjehuriće zbog kojih vas puno brže "udari" od primjerice vina... Dakle, manje je uistinu više!