5 jednostavnih savjeta kako se nositi sa stresom

| Lifestyle |

@queenofjetlags
@queenofjetlags

 Stres je pojava koju ne možemo izbjeći - bez obzira na to koji posao radili ili kakvim životom živjeli. Poštivanje rokova na poslu, fakultetu ili kod kuće, obavljanje zadataka u zadnji čas, gužve u prometu, sastanci itd. U današnje vrijeme, dovoljna je i najmanja stvar da vas izbaci iz takta i posluži kao okidač za stres. U nastavku saznajte kojih to 5 jednostavnih savjeta i sami koristimo u stresnim situacijama...

ZAPIŠTE ŠTO VAS MUČI

Papir i olovka vaš su najbolji prijatelj! Tako nećete samo nakratko zaboraviti na neke stvari već ćete i "pročistiti" misli i moći u miru nastaviti s poslom, danom, obavezama,...

PORADITE NA SVOM RADNOM PROSTORU

Neka vaš radni prostor bude jednostavan i čist. Ako radite u neurednom prostoru, sve oko vas će podsvjesno biti jako zbunjujuće za vaš mozak. Neka sve bude jednostavno. Osim mobitela ili telefona te kompjutera, kraj sebe je dobro držati svježe cvijeće ili čašu vode.

SKRENITE PAŽNJU NA NEŠTO DRUGO

Nađite se sa svojim najzabavnijim prijateljicama i dobro se zajedno nasmijte! Ovo će vam pomoći da odvratite misli sa stvari koje vam uzrokuju stres. Ili možda odlučite imati maraton "Prijatelja" ili zabavnih YouTube videa. 

10 zdravih namirnica koje vas čine gladnijima
Voće i jogurt

HRANA KAO UTJEHA

Iako će mnogi reći kako je ovo najgore što možete učiniti za svoje tijelo - mi kažemo suprotno! Ako ste pod velikim stresom na poslu, zašto se ne biste počastili s omiljenom slasticom ili najdražim jelom? Šećer bi u vama mogao podići razinu energije i pomoći vam u ostvarivanju zadanih ciljeva tog dana. Naravno, u ničemu pa tako ni u ovome, ne treba pretjerivati! 

OPUSTITE SE

Vježbajte, napunite kadu i uživajte u toploj kupki ili učinite nešto što vas jako veseli. Podsjetite sami sebe da zaslužujete njegu i pažnju. Ponekad su sve obaveze "važnije" od vas i prioritetnije od stvari o kojima stvarno treba voditi računa - poput primjerice vlastitog zdravlja.