5 ideja za jeftine i originalne blagdanske poklone

| Lifestyle |

Pixabay

Dolaskom blagdanske sezone dolazi i pražnjenje vašeg bankovnog računa.

Uz sve poklone koje darujemo svojim bližnjima, nerijetko svoj novac trošimo i ljude u našem širem krugu poznanika.

Malo je reći da bi, u ovo vrijeme godine, vaš bankovni račun imao koristi od poklona u obliku kreacija koje ne uključuju kupovinu

U nastavku možete pročitati ideje za izradu poklon od materijala koje već imate kod kuće ili za koje je potrebno potrošiti minimalnu količinu novca.

Napravite razmjenu knjiga

Jeste li ikad čuli za izreku da je knjiga najbolji poklon koji možete nekome pružiti? Ako niste, uzmite u obzir na dan vašeg darivanja darova. Sa svojim bližnjima dogovorite se a svako svakome daruje svoju omiljenu knjigu ili knjigu u kojoj ste stvarno uživali.

Tako ćete oboje dobiti predodžbu o tome u kojim žanrovima uživate, a i znat ćete što svojem prijatelju kupiti kao poklon s niskim proračunom u budućnosti.

Sastojci za kolače u staklenci

Ako niste baš vješti u odjelu kuhinje ili jednostavno nemate vremena pozabaviti se poslasticama za Božić, možete spakirati višak sastojaka za neki kolač  u lijepu staklenku. Ovo je zanimljiv, kreativan poklon koji će druga osoba sigurno iskoristiti.

Napravite personalizirani kalendar

Ako ste jedna od onih izrazito kreativnih osoba, nadarenih za umjetnost, izradite prekrasan, prilagođeni kalendar za prijatelja, člana obitelji ili kolegu s posla.

Sve što vam je potrebno su  papir, printer i bojice. Kalendar možete povezati ostatkom vrpce za  umotavanja poklona, a kalendar će biti savršen dodatak domu osobe kojoj ste ga namijenili .

Napravite piling od šećera

I dok svi želimo da je svaki dan spa day, možete nekome uljepšati njihovu beauty rutinu i pokloniti mu domaći piling od šećera. Za izradu vam je potrebno manje od 10 minuta i samo dva jednostavna sastojka: granulirani šećer i maslinovo ulje, a kada ste završili s izradom piling upakirajte u staklenku i zamotajte ukrasnom vrpcom.

Usluge osobnog čišćenja

Nema boljeg načina da iskažete zahvalnost svojim roditeljima od darivanja čitavog čišćenja kuće. Kako blagdani postaju sve užurbaniji, svojim marljivim roditeljima poklonite uslugu čišćenja nakon božićnog ručka kako bi se oni u potpunosti odmorili dok se brinete za čišćenje.