4 stvari koje trebate napraviti ako se vaš prijatelj zaljubi u vas

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Bez obzira na to osjećate li se sretno ili frustrirano, uvijek se možete obratiti svom najboljem prijatelju kako biste podijelili emocije. No, što ako se prijatelj zaljubi u vas, a sve što vi želite je prijateljstvo?

Jasno je da ovo može biti jako neugodna situacija koja ovisi o tome kako se nosite s njom. Ako pokažete ljutnju, riskirate gubitak osobe kojoj najviše vjerujete.

Donosimo vam 4 savjeta kako možete izbjeći neugodnosti:

Budite iskreni
Jako je važno biti iskren prema svom prijatelju. Priznajte mu da nemate slične osjećaje i recite mu da biste voljeli njegovati svoje prijateljstvo i da ne želite pokvariti tu vezu. Pazite da ne zvučite grubo ili ljutito kada razgovarate s njim.


Postavite granice
Važno je postaviti neke zdrave granice zbog toga što ponekad radimo stvari koje bi mogle poslati pogrešan signal. Ako imate naviku prijatelja ili prijateljicu tretirati skoro kao dečka ili djevojku, zvati ih u kasnim satima ili se nalaziti na romantičnim mjestima, morate prekinuti te navike.

Razgovarajte s drugim prijateljem
Ako je vaš prijatelj i dalje uporan kako bi vas pokušao uvjeriti u svoje osjećaje, možete razmisliti o razgovoru s nekim zajedničkim prijateljem. Možda ga treća osoba bolje razumije i može vam pomoći izbjeći neugodnosti.

Možda ćete trebati prostora
Ne trebate se osjećati krivim što ste rekli "ne" izjavi ljubavi, iako će ovo dovesti do neke vrste distance. No, potpuno je u redu ako ne želite provoditi vrijeme s njim ili njom na isti način na koji ste to radili ranije. Oboje trebate prostora da obradite situaciju i oslobodite se napetosti.