4 stvari koje morate prestati raditi kako biste produktivnije radili od kuće

| Lifestyle |

Instagram/@ariviere

S pojavom koronavirusa i ograničenjem izlazaka velika količina ljudi počela je s radom od kuće.

Svi želimo biti produktivni baš svaki dan, ali koliko god se trudili riješiti posao brzo i učinkovito, često se susrećemo s nizom prepreka koje sprječavaju našu produktivnost.

Te iste prepreke još su veći problem kada radite iz topline svoga doma i kada nemate fizičku obvezu ujutro se dignuti i otići na radno mjesto.

Većina tih prepreka dolazi u obliku sabotirajućih loših navika, a prepoznavanje istih prvi je korak prema cilju da postanemo produktivniji.

Suzbijanje navika koje nas čine neproduktivnima puno je lakše nego što mislite, naravno, ako se odlučite na određene akcije.

U nastavku pročitajte koje navike morate razbiti, što je prije moguće, kako biste od početka dana do sklapanja očiju bili maksimalno produktivni.

PRESTANITE odgađati alarm u jutarnjim satima

Započnite dan na desnoj nozi tako što ćete se oduprijeti potrebi za odgađanjem alarma.

Pet dodatnih minuta sna mogu vam se učiniti iznimno potrebnima za tijelo, ali istina je da biranje odgode alarma zapravo čini više zla nego dobra.

Čim alarm krene zvoniti, endokrini sustav ispušta hormone za budnost koji pripremaju mozak i tijelo za ostatak dana. Po povratku u san petljate se u prirodne procese, a nekoliko dodatnih minuta sna imat će veoma mali pozitivan učinak na razinu umora koji će vas savladati kasnije tijekom dana.

PRESTANITE najteži posao ostavljati za kasnije

Svi mi imamo tendenciju pozabaviti se jednostavnim stvarima na prvom mjestu.

No, naša snaga volje počinje nestajati kako dan prolazi te smo sve manje sposobni obaviti zadane zadatke.

Započnite svoj radni dan izvršavanjem najzahtjevnijih, važnih zadataka jer će to osigurati vaše šanse za uspjeh u prvih nekoliko sati te će postaviti ton za ostatak dana.

PRESTANITE se koristiti multitaskingom

Iako multitasking izgleda kao recept za uspjeh, zapravo je riječ o lošoj navici koju treba izbaciti iz života, ako želite biti produktivniji.

Jedno znanstveno istraživanje pokazalo da je mizernih 2% stanovništva sposobno odraditi dobar multitasking, a za nas ostale, pokušaj bavljenja različitim poslovima u isto vrijeme dovodi nas do sporijeg i manje učinkovitog rada.

PRESTANITE cijeniti posao više od sna

Ako ne stavljate svoje zdravlje na prvo mjesto, vaš rad će početi patiti.

Dobar san ključ je za povećanje produktivnosti, pametnije odlučivanje i ukupnu sreću.

Nedostatka sna izravno je povezan s neučinkovitosti na radnom mjestu.