4 stvari koje će vam otkriti jeste li više od prijatelja

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Situacije u kojima niste sigurni jeste li vas dvoje samo prijatelji ili ste ipak prešli granicu i krenuli prema dubljem i romantičnijem odnosu su nerijetko jako zbunjujuće.

Donosimo vam 4 znaka koji pokazuju da ste više od prijatelja:

Maštate o njemu kada niste zajedno
Često uhvatite sebe kako razmišljate o njemu onda kada ste na poslu, s drugim ljudima ili u kući. Kada ste zajedno, iskre "lete na sve strane", a kada niste, onda razmišljate o zajedničkim situacijama i razmišljate o tome kada ćete ih ponovo vidjeti.

Ljubomorni ste
Ranije ste mogli razgovarati o svemu, uvijek ste jedno drugom davali savjete i bez problema ste rješavali nedoumice. Ali ako se rastužite kada on počne spominjati svoju novu vezu ili neku novu osobu u njegovom životu, to znači da ste ljubomorni i da vam on nije samo prijatelj. U trenutku kada vam počnu smetati ljubavni interesi vašeg prijatelja, vrijeme je da se izmaknete i pokušate shvatiti što je on vama.

Ne možete dočekati da ga vidite
Ako jedva čekate da ga vidite bez obzira na doba dana, onda vjerovatno želite nešto više. Jedan od najvećih znakova da vam se netko sviđa je činjenica da ga jedva čekate vidjeti. Vrlo moguće je da nalazite izlike da tu osobu sretnete i vidite, a to često govori više no što mislite.

Često se čujete
Naposlietku, ako često pišete poruke jedno drugom, vrijeme koje provodite skupa vam nije dovoljno i jedva čekate da ga vidite opet, onda je sve jasno. Ako ste se već doveli u situaciju gdje se pitate jeste li nešto više i gdje vagate sve situacije i osjećaje, vrijeme je da raščistite stvari sa sobom.