4 savjeta za prvo nošenje novih čizama bez boli

| Lifestyle |

Napokon ste kupili nove čizme o kojima ste maštali, ali su vas već tijekom prvog nošenja nažuljale?

Nemojte se brinuti jer je prilagođavanje čizama nozi lakše nego što mislite. Ima više načina da ih raširite i izbjegnete žuljeve, a u nastavku vam donosimo 4 savjeta koja će vam u tome pomoći.

 

Koristite sprej ili regenerator na bazi ulja

Postoje sprejevi dizajnirani da omekšaju kožu, ali može poslužiti i regenerator na bazi ulja. Utrljajte ga s vanjske strane čizama i ostavite da ih koža upije. Ulje će pomoći koži da se malo opusti, omekša i rastegne.

Led

Napunite vrećice za sendviče vodom, zavežite ih kako voda ne bi iscurila i ugurajte u čizme. Zatim obuću stavite u zamrzivač. Voda će se pri hlađenju širiti, a led će polako širiti kožu.

Zagrijavanje kože

Ako zagrijete kožu, lakše ćete je raširiti. Stavite sušilo za kosu u unutrašnjost i pričekajte da se temperatura poveća. Zatim u čizmu nagurajte stari ručnik ili novine, kako bi zadržale oblik. Poslije nekoliko sati, ponovite postupak. Čizme nemojte grijati s vanjske strane jer visoka temperatura može oštetiti kožu.

Kalup za obuću

Kalup se ubacuje u obuću i ostavlja u njoj nekoliko sati da razvlači kožu, posebno u području prstiju. Ako vas čizma steže oko zgloba ili lista, postoje kalupi koji i to mogu uspješno regulirati. Ako planirate koristiti ovu metodu, pripazite da ne oštetite kožu.