4 savjeta za efikasniji rad od kuće

| Lifestyle |

Instagram/@lanathecowboy

Mjere prevencije širenja koronavirusa naredile su i rad od kuće za sve one koji su u mogućnosti, ali rad od kuće može biti i blagoslov i prokletstvo.

Naime, rad i život u istom prostoru mogu otežati produktivnost, ali postoje načini kako od kuće postići iste rezultati kao i na radnom mjestu.

Neki od nas sada po prvi puta iskušavaju kako izgleda rad od kuće, što znači da je potrebno smisliti plan kako zadržati pažnju na zadatku.

Ako se osjećate manje produktivnim nego što to želite biti od kada radite od kuće, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da povećate svoju efikasnost.

Uspostavite jutarnju rutinu

Svakom novom danu pristupite kao da ste krenuli u ured.

Nemojte raditi iz kreveta. Nakon što se ustanete obavite svoju jutarnju rutinu, popijte kavu i obucite se.

Nemojte cijele dane provoditi u pidžami jer čaki ako vas nitko ne vidi oblačenje je ritual koji će vas pripremiti za dan, stvarajući potrebnu mentalnu distancu između kuće i radnog mjesta.

Napravite poslovni prostor

Nemaju svi sobu u svome domu u koju mogu napraviti zaseban radni prostor, ali iznimno je važno pronaći određeni prostor koji signalizira vašem mozgu i vašoj obitelji da radite te da set zauzeti.

Gdje god to bilo važno je da možete zatvoriti vrata i izolirati se, ako je to potrebno.

Napravite raspored

Ako sve stvari radite onako kako ste isplanirali u rasporedu, koji uključuje sve, od vježbanja i obroka do pauze, moći ćete dobro organizirati svoje vrijeme.

Svoje obaveze rasporedite prema prioritetima te se posvetite jednom zadatku i tek kada njega izvršite, pređite na drugi.

U suprotnom ćete se izgubiti u silnim zadacima.

Identificirajte i uklonite aktivnosti koje vam kradu vrijeme

Bilo da ste izgubili sat vremena na gledanje televizije ili ste pravili kolač koji vam je oduzeo velik komad vašeg radnog vremena, utvrdite koje od aktivnosti ne smijete i ne trebate raditi tijekom radnog dana.

Napravite proaktivan plan i budete efikasni.