4 razloga zašto vam provjerava telefon

| Lifestyle |

 

Instagram/ @negin_mirsalehi

Provjeriti telefon partnera može biti zaista primamljivo, posebice ako oni nikada neće saznati za to.

Studije pokazuju da 34 posto žena i 62 posto muškaraca s vremena na vrijeme provjerava telefon svog partnera. Razlog za ovo njuškanje nije samo ljubomora, nego i neki dublji psihološki motivi koji bi vašeg partnera mogli potaknuti da provjera vaš telefon.

Donosimo vam 4 razloga zašto vam provjerava telefon:

Nije spreman za ozbiljnu vezu
Ako vaš partner često provjerava vaš telefon, to može biti i znak da jednostavno nije dovoljno zreo za vezu. Ako vam osoba ne može postaviti jednostavno pitanje poput to vas je zvao ili slično, zamislite kako će se osjećati kad trebate razgovarati o ozbiljnijim temama, poput useljenja ili planiranja obitelji. Dakle, oni vjerojatno nisu spremni za ozbiljnu vezu

Ima nisko samopoštovanje
Neko tko krišom pregleda vaš telefon, čita vaše sms poruke, e-mailove, poruke na društvenim mrežama se brine da vam nije dovoljan i ima potrebu da traži potvrdu. Čak i ljudi u stabilnoj i dugoj vezi ponekad vjeruju da njihov partner zaslužuje nekog boljeg.

Želi prekinuti s vama
U zdravoj vezi oba partnera bezuvjetno vjeruju jedno drugom i poštuju međusobna prava na privatnost, osobni prostor i život. Ali ako vaš partner osjeća snažnu želju za prekidom veze, tražit će bilo kakav razlog da to i učini. U svakom slučaju, njuškanje može ukazati na to da vi i vaš partner imate potpuno različite stavove kada je riječ o vezi i trebali biste razgovarati o njima što je prije moguće.

Prevara
Nezdrava znatiželja prema vašem osobnom životu zapravo može biti znak upozorenja za vas jer ona može biti projekcija dubokih misli vašeg partnera. Drugim riječima, ako osoba sumnja da će se dogoditi nešto neprimjereno ili se već događa, ta bi osoba mogla činiti ta neprimjerena djela.