4 razloga da svakodnevno izgovorite “volim te”

| Lifestyle |

Pixabay

Većina ljudi nedovoljno izgovara “volim te”, a mi vam donosimo razloge da to što prije promijenite.

Prema istraživanjima, više od polovice parova koji su u vezama dvije do pet godina kažu jedni drugima "volim te" svaki dan. S vezama dužim od deset godina, taj broj se smanjuje na 33 posto i nastavlja se smanjivati kako vrijeme prolazi.

No, tu biste naviku čim prije trebali promijeniti, a u nastavku vam donosimo i zbog čega.

Postat ćete izvor sigurnosti i brige za svoje najmilije
Može biti jako uznemirujuće ako vaš partner ide nekome drugom sa svojim problemima i brigama. Svi smo mi na svoj način sebični, ali jednostavno morate naći vremena za svog partnera. Uvijek. Razgovarajte s njima. Iskazivanje ljubavi može biti i pokazivanje partneru kako želite najbolje za njih i da vam mogu vjerovati.

Pozitivno utječe na vaše zdravlje
Izražavanje ljubavi u bilo kojem obliku može biti korisno za vaše zdravlje. Kada god osjetimo i primamo ljubav, naša tijela proizvode hormon oksitocin koji pomaže u rješavanju stresa.

Imat ćete uspješnije veze
Pokazivanje emocija voljenim osobama treba biti često. Također, trebate im pokazivati koliko vam je stalo do njih i koliko ste sretni što su u vašem životu. Osim toga, ove stvari ne morate govoriti samo svom partneru već i svojim članovima obitelji i prijateljima.

Bit ćete sretniji u svakodnevnom životu
Psiholozi vjeruju da iskazivanje ljubavi čini osobe sretnijima. Poklanjanje, davanje komplimenata i nasmijavanje partnera može vas podjednako usrećiti kao da ste ih i vi dobili. Osim toga život je pun iznenađenja, nikada ne znate što će se dogoditi sutra i hoće li vam biti posljednji put da nekome kažete da ga volite. Stoga je najbolje da svim ljudima koje volite, bez obzira na to radi li se o partneru, majci, ocu, drugim članovima obitelji ili prijateljima, to i kažete. I vi i oni ćete biti sretniji.