4 razloga da prestanete navijati alarm na mobitelu

| Lifestyle |

Pojavom mobitela mnogi su odustali od klasičnih budilica i navijaju alarm na mobitelima.

Koliko god da je riječ o praktičnoj opciji, ona ima i negativne strane kojih trebate biti svjesni.

U nastavku vam donosimo 4 razloga zbog kojih bi trebali mobitel zamijeniti pravom budilicom.

Može vam narušiti san

To je zbog toga što se mnogi ljudi ne mogu oduprijeti želji da pregledaju što se događa na društvenim mrežama kada uzmu mobitel da naviju alarm prije spavanja. Osim što ćete zbog toga nešto kasnije leći, plavo svjetlo s mobitela će vam poremetiti san i teže ćete zaspati.

Može vam poremetiti jutarnju rutinu

Ponovno je riječ o tome da čim ujutro uzmemo mobitel u ruke, nakon što ugasimo alarm, često pogledamo što se događa u svijetu, na društvenim mrežama, pregledamo e-mailove. Ta neplanirana aktivnost oduzima vrijeme i postanete nervozni ujutro jer se onda morate ubrzati jer imate manje vremena da se spremite za posao, školu i slično.

Teže je čuti alarm na mobitelu

S obzirom na to da zvuk alarma na mobitelu nikada nije toliko glasan kao budilica, može se dogoditi da ga ujutro ne čujemo, a svi znamo kakve to probleme nosi sa sobom. Uz to, na zvukove mobitela se navikavamo tijekom dana pa bi ih zbog toga mogli u polusnu ignorirati.

Baterija se može isprazniti

Alarmi na mobitelu ne rade ako je baterija prazna, a čak i najodgovornijima se ponekad dogodi da ga zaborave priključiti da se puni. Posljedica toga može biti da prespavate vrijeme za buđenje. Mudrije je ako ujutro imate zaista važne obaveze da se budite klasičnim budilicom.