4 pravila kojih se trebate držati ako vam se sviđa kolega s posla

| Lifestyle |

Instagram/ @weddingphotomag

Veze na poslu i nisu toliko čudne kad razmislite i shvatite da s kolegama provodite puno vremena, skoro koliko i s članovima najbliže obitelji.

Ako vam se sviđa kolega s posla, držite se ova 4 pravila:

Dobro razmislite prije nego što započnete vezu
Upoznavanje partnera na poslu može biti sjajno za vaš društveni život, ali i ne tako sjajno za karijeru. Razum vam govori da trebate izbjegavati veze na poslu jer se to može odraziti loše na oboje, a i znate da će biti nezgodno ako veza ne uspije. Nemojte ići čak ni na prvi spoj ako niste sigurni da vam se kolega zaista sviđa i da bi među moglo biti nešto ozbiljnije.

Diskrecija je ključna
Sve dok ste oboje zadovoljni vezom i načinom kako se stvari među vama događaju, sve je u redu. Ipak, to ne znači da trebate otkriti svima da ste zajedno. Trudite se biti što diskretniji i neka vaše privatne stvari ostanu privatne.

Postavite pravila i napravite plan
Ne zvuči baš previše romantično, ali bilo bi pametno dogovoriti se o pravilima koja ćete poštovati i imati plan kako dalje ako ne uspijete. Važno je da oboje želite isto, bez obzira bio to ozbiljan odnos ili neobavezna kombinacija.

Ne dajte da vas osjećaji spriječe da radite svoj posao
Možda je najbolje izbjegavati veze na poslu, ali ako već odlučite započeti vezu, ne dozvolite da to utječe na način na koji obavljate svoj posao. Ako to dozvolite, velike su šanse da će netko od vas dvoje (ili oboje) morati tražiti novi posao ili novog partnera.